Apple TV går 4K med YouTube

Folk der – ind imellem – kigger på den store mængder hardware, der – mere eller mindre – ændrer seernes vaner, vil have bemærket at Apple TV, nu er på vej med en update, der – igen – kunne tænkes at ende med at ville påvirke seernes “behov”.

Sidste nyt på den front er nemlig at WWDC eventet, der – for mange mest handlede om at Apples bærbare skifter til ARM – også kom ind på at Apple har en masse planer med deres Apple TV Plus, der – fra lige om snart – kan vise promoer for de mange Apple brandede Originals vi blændende 4K, ganske som at Apple – mere eller mindre – sørger for promoer for alt andet, der findes på YouTube, også kommer i 4K.

En udvikling der betyder – sådan forstår vi det – at Apples TV for fremtiden “foretrækker” 4K video over alt andet, og at kasserne måske ligefrem selv ned-skallerer til dem der – stadig – kun har et 1080P TV.

Det hele kommer til at ske i forbindelse med den kommende tvOS14 opdatering, der er en del af den generelle opdatering til iOS 14, der er det styresystem, der lever på Apples mobile produkter.

Læs også  Ny iPad og en Air

Apple CEO Tim Cook glæder sig over udviklingen og sagde blandt andet på WWDC:

 -Watch the latest YouTube videos in their full 4K glory, startede han og fortsatte.

 -Your favourite music, slo‑mo, outdoor, and vlog footage never looked better, slutter han og løfter dermed sløret for at Apple TV fra lige om snart tilbyder en opløsning der er 9 gange så høj som vores lokale broadcastere.

En anden feature, der – virker lettere bedaget – er en kommende “picture-in-picture” feature, så dem der ser film eller TV på deres Apple TV, kan zoome ind i TV billederne og lige tjekke facebook under reklamerne.

Bedaget eller ej, er det en feature der fortsat er populær,så hvorfor ikke også på et Apple TV.

Selve TV’et, der er lille bitte boks, tilbyder også funktioner som deling af lyd, og mulighed for at “parre” to sæt AirPods, der sikkert er smart hvis hele husstanden vil høre med, mens junior sover i stuen.

Det eneste Apple dermed ikke ser ud til at være på vej til at forbedre er deres Apple TV Plus platform, som telco analytiker Paolo Pescatore siger det:

 -Apple TV Plus allows the company to differentiate its overall offering. In essence it is a different service which complements other so called rival services. It has a huge installed base which is extremely attractive to content creators. This will help it understand viewer habits and behavioural patterns. While others will struggle, Apple’s broad reaches will ensure it success as it steadily expands its catalogue and genres, slutter han.

Læs også  Småt nyt fra Ikegami

Vi har fundet en netop sluppet promo for en af deres 2021 serier.

Det kunne jo tænkes at Apple først planlægger at få succes med deres SVoD tjeneste i 2021.