DR går mere dansk denne sommer

Så er der ellers masser af såkaldt “nyproduceret dansk TV”, denne sommer i følger DR.

Årsagen er at DR har oplevet at en række produktioner gik i stå fordi der kom noget Corona i vejen.

Derfor har de kastet en del millioner efter det private miljø, der svarer igen med en masse indhold.

Alt sammen noget faste seere af blandt andet DR1, der fokuserer på det nære og hvad der optager os danskere netop nu”, mens DR2 har planer om at sende indhold der har “den specialiserede kultur i centrum”.

Motivationen er ydermere at DR vurderer at “mange holder ferie i Danmark”, denne sommer hvorfor der skal være noget på TV, de er vant til at se.

Konkret vurderer DR at der kommer – tæt på – dobbelt så mange “nye programmer på DR1 og DR2”, blandt andet fordi den “sportssommer”, der ellers skulle have været et andet brag, er “udskudt til næste år”, suppleret af en masse millioner som det private produktionsmiljø sikkert er rigtigt glade for at DR har investeret i indhold.

Henriette Marielund, der er mediedirektør siger:

 -Vi har på alle mulige måder stået i en ekstraordinær situation, og jeg er derfor ekstra stolt over og glad for at, at vi nu kan præsentere en sommer spækket med nyt, dansk indhold leveret af både interne og eksterne producenter. Det har den klare fordel, at programmerne er levende, vitale og taler direkte ind i tiden, og hvad der optager os danskere netop nu. Der er både programmer, der samler de mange, og noget til de særligt interesseret, når vi hen over sommeren kommer ud i hjørnerne af både vores kultur og land, og samtidig skaber større fællesskaber for alle, slutter hun.

Læs også  DR havde et fint 2019

Som eksempel hentyder hun til “Små øer, store historier”, der er et nyt værtsbåret format, med Rane Willerslev og Christina Vorre, “der fortæller danmarkshistorie fra en anden og overraskende kant”.

Et andet format, der heller ikke ligefrem er målrettet seere under 80 år, er “Kære Tove”, der handler om “de 20 år, hvor Tove Ditlevsen var brevkasseredaktør på Familie Journal”.

Mennesker der ikke lige kan huske det, kan eventuelt gå ud i solen i stedet.

Uanset dette, er dette format et “portræt af tiden via eksperter, arkiv og de kvinder, der skrev til Tove Ditlevsen”. 

Seere der er til den fjerne historie, med et stort rødt flag i, kan ydermere glæde sig til at opleve Camilla af Rosenborg der har “arvet en samling breve fra sin oldefar Kong Christian X”.

Og da hun dermed må formodes at være royal, er det altså et format der kigger på historien set gennem royale briller.

Bedst af alt er det breve der er skrevet af “fattige danskere, som beder ham om hjælp”, som den kære konge så ellers var så venlig at hente henne i statskassen, der for 122 år siden.

De omtalte fattige følges så ellers via slægtsforskning, for at se om hjælpen dengang har gjort dem bedre stillede.

Læs også  TV2 på vej med masser af nyt indhold

Et andet format følger Asger Juul og Lone Simonsen der” går på jagt efter Danmarks glemte dræbersygdomme”, suppleret med at de “sætter Corona i historisk perspektiv”.

Alt sammen noget du kan opleve i “Mysterierne om Danmarks dræbersygdomme”, hvilket må siges at være en overskrift som selv dem på 110 år burde kunne kapere.

På en eller anden måde ser det ud til at værterne vurderede at det var vigtigt at “besøge en ko på en mark et sted i Østen”, der – måske er årsagen til at over 1 millioner mennesker dør på verdens plan i 1890erne”.

Igen. 

Det kan være at de nøjes med at se den online, hvilket måske ville være smart i disse Corona tider.

Er du til kultur, der er “vildere” end de mange lukkede og slukkede sommer revyer, skal du over på DR2.

Her står Oliver Zahle og Zissel Kjertum-Mohr, par med “ArtyFarty”, der er et “fascinerende, sjov og grænsende til manisk nørdet i sin tilgang til blandt andet kunst, teater og litteratur program”, der sin flyvskhed til trods påstås at “gå i dybden med et kendt kulturemne eller- fænomen, i hver episode.

Et andet nyt format er “Kunstnerkolonien i Skagen”, der – for dig der ikke lige fik gennemskuet programtitlen – er et “kulturprogram”, hvor “seks af Danmarks største billedkunstnere bliver “udfordret til at tage til Skagen og male”.

Ideen er så ellers at de der kunstnere “hver især skaber deres helt eget Skagensværk”.

Er du mere til Melvin Kakooza og Christine Feldthaus, kan du følge med når disse tager rundt og “besøger danske luksushoteller”.

Læs også  NTP hitter videre i USA

Maria Månson er aktuel denne sommer med Bøger, der gør en forskel”, hvor hun “møder nogle af de mest populære danske forfattere lige nu, og giver nye litterære vinkler på deres romaner”.

DR lover at der kommer meget andet nyt.

Nogle formater er allerede startet, mens andre er på vej.

Som eksempel “Sommertogtet – lyden af vores land” med Troels Lyby, hvor Mads Langer, Peter Sommer og Lis Sørensen blandt andet medvirker.

De fingernemme seere kan se med når “livsstilsprogrammet “80 dage til sommerhus”, kommer.

Her handler det om at renovere slidt sommerhuse på.. hmm  “på 80 dage”.

Da dt kræver en masse handymand har formatet hyret en masse eksperter, hvem kan du se i udsendelsen.

DR lover slutteligt at der ikke kommer særligt meget sport denne sommer da sport – sådan generelt – er aflyst.

I stedet kan du – for eksempel – se “Danish Dynamite – legenden om de bedste” hvor Rikke Hørlykke og Mark O. Madsen, “tager rundt i landet og besøger seks af de største danske olympiske guldhåb.

Som en helt ekstrem sjov ting, sender DR2 “Avaz-brødrene yndlings Bier-film”, hvilet – vel sagtens – svarer til at spørge Tom Waits om hans favorit skolemælk.

Igen hun har ikke lavet så mangefilm, så de kan jo bare vælge en af dem, og tale lidt om dem selv.

DR sender nemlig alle hendes film denne sommer alligevel.