Panasonic vil ind på News markedet

Automatiserede studier er som bekendt ikke noget nyt.

Hvad der derimod er nyt, at producenter som Panasonic går så kraftigt ind i sådanne markeder, og det endda via en – interessant – kombination af 3. parts leverandører og eget hardware, der – mere eller mindre – bliver udviklet til 3. parts hardware.

Når det er på plads ser Panasonic ud til at mene at helt eller delvist automatiserede studier, komplet med robot kamera “kraner” ( robotter ) , piedestaler på køre skinner og PTZ kameraer, er fremtiden for nyheds og aktualitets produktion.

Generiske og præ programmerede flyveture

Og noget er der nok om snakken.

Studier hvor værterne selv tænder for teknikken, er jo allerede en realitet.

Så hvorfor ikke også “bare” et kryds på gulvet og 20 prædefinerede køre og kran -ture, der er netop så generiske at seerne ikke bemærker at det er gentagelser.

En af de samarbejdspartnere som Panasonic fremhæver i den forbindelse er KST-CamBot.system, der bor her, hvor de er ved at opdatere deres website.

Man kunne forestille sig at det hænger sammen med at når en størrelse som Panasonic pludselig viser heftig interesse og – mere eller mindre – er parate til at booste salget af robotter – nu til TV produktion – skal der lidt mere til, end et par flyveture med en forprogrammeret robot arm.

Læs også  Pinewood udvider

Som vi forstår det på Panasonic, er det planen at stadig mere af deres hardware, der allerede kan – helt eller delvist – styre deres egne kameraer og PTZ løsninger, samt en række “køre piedestaler”, hvorpå der kan/er monteret små kompakte Panasonic boks kameraer og telepromtere, der – igen – styres fra en central kontrol, der sagtens kan have gang i 5-10 nyheds studier samtidigt.

S35 CMOS til CU og B4 til de brede flyveture – smart

Det er jo “bare” programmering af lidt bevægelser, som de fleste kan læse sig at programmere, der – sammen med stadig bedre KST-CamBot software – kan klares fra et “remote panel”, som Panasonic sjovt nok også producerer.

Motivationen kan såmænd også være at den enkelte broadcaster ønsker at spare plads, og – mere eller mindre – ønsker at konvertere fortidens “kæmpestore” nyheds studie til 10 eller 20 små studier, hvor den enkelte vært så ellers bare kan gå ind i et grønt helvede og der lade den automatiserede teknik klare produktionen.

Panasonic selv forstiller sig sådanne automatiserede systemer kan være med til at konvertere nye installationer til fulde eller – i det mindste “4K -ready” løsninger, hvor besparelser på mandskab og plads kan “konverteres” til tungere investeringer i “robotic systems”, der er “ideal for news and sports studios, concerts, entertainment events” og “augmented and virtual reality”.

Læs også  DR synes vi skal fællesdanse

Læs videre her

Herunder et par promoer for “koncepterne”.

a