TV2 lover en god TV sommer til faste seere

Det er ikke kun DR der satser hårdt på at seerne kigger med denne sommeren, nu hvor de ikke er ude og rejse i udlandet.

Forventningen ser nærmest ud til at være den ene seer rekord efter den anden, nu hvor så mange er i landet, denne sommer.

Derfor kan seerne se frem til masser af TV2 DNA, i form af “flere nye danske programmer” og “færre genudsendelser”, suppleret af at TV2 News fortsætter deres “nyhedsdækning hen over sommeren”.

Kanalchef Dorthe Thirstrup forklarer:

 -De seneste måneder har været omskiftelige for TV programmerne, men på trods af det har danskerne bakket stærkt op om TV2s tilbud inden for nyheder, aktualitet, dokumentar, livsstil og underholdning. Vi siger tak til seerne og kvitterer for deres loyalitet hen over foråret ved at levere en række nye, inspirerende, programmer i sommerplanen, der viser vores skønne land fra den bedste side, slutter hun og understreger dermed at “TV2s sommerplan bliver atypisk – og endnu mere dansk end sædvanligt i den bedste sendetid”.

Problemet hos TV2 er jo det samme som hos DR, nemlig at de mange “store” sports begivenheder denne sommer er aflyst.

Der kommer således intet EM-fodbold, OL eller Wimbledon.

Til gengæld kommer der en masse Tour de France.

Bare først efter den 29. august, suppleret af at Le Mans er flyttet til midten af september.

Læs også  Jule TV hitter på TV2

Så sensommeren bliver fin.

Sommeren bliver bare uden det sædvanlige sport.

Det vælger TV2 så at gøre noget ed, ved at sende “historisk mange nye danske produktioner” på hovedkanalen.

Noget der delvist er afstedkommet af at en række programmer der ellers skulle have været sendt dette forår først gå i luften denne sommer, nu  hvor Corvid-19 har udsat en række produktioner, der dog er færdige nu.

Som vi tidligere har været inde på det, er sommerens musikfestivaler også aflyst.

Derfor er TV2 ude med en serie programmer, hvor kendte danskerne tager på festival, og der oplever enkelte af de artister de ville have kunne oplevet på den rigtige festival.

Formatet hedder “Hele Danmarks Festival”, hvor Rasmus Bjerg og en række med værter besøger “fire kendte festivalbyer”, for der at lave “koncerter med de største danske musiknavne”, der så bliver sendt på TV.

Det første blev sendt i lørdags, og der kommer flere senere.

Nu er sommer jo også andet end festival hvilket du kan opleve på TV2 Fri, der lover at sende en masse TV der giver “inspiration til store eventyr i vores lille land”

Hovedkanalen lover også godt nyt.

Som eksempel med formatet “1 døgn, 2 hold, 3 dyr” og “Kurs mod danske kyster”, der begge har fokus på at vise dele af Danmark, du måske ikke engang vidste eksisterede.

Læs også  Netflix er venner med kabel TV

“1 døgn, 2 hold, 3 dyr” handler i den forbindelse om “de fire naturentusiaster Bjørli Lehrmann, Vicky Knudsen, Sebastian Klein og Morten D.D. Hansen”.

Der “dyster om at finde vilde dyr i den danske natur”.

Blandt de mange dyr, de er ude og lede efter er “en rovedderkop”, “delfiner”, “gedder” og “rådyr”.

Der er premiere på formatet i morgen.

“Kurs mod danske kyster” handler ikke overraskende om Mikkel Beha Erichsen, der sejler “medlemmer af hans sejlerfamilie rundt i Danmark”, hvor de “møder danskerne og oplever de mange perler, landet byder på”. 

Bedst af alt kigger kronprins Frederik forbi engang efter den 16. juli, hvor der er premiere.

Er du fortsat til “Rita” eller “Stormester” fortsætter disse formater også, ganske som realityserien “Hjem til gården” lover at indtage denne sommer.

Og nu hvor det er sommer tager “Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed” dig med ud i “sommerhuse” landet, hvor fokus er på netop fritidshuse.

Selv TV2 News “skærper nyhedsdækningen”.

De har nemlig planer om at dække sommeren meget intensivt.

Både med “løbende nyhedsdækning” og i “særlige magasinprogrammer”, der “ekstraordinært sendes hen over sommerferieugerne for at sætte fokus på følgerne af Coronaen for blandt andet kulturlivet, erhvervslivet og økonomien”.

Er du til Zulu, er der også godt nyt.

Her er der nemlig snart premiere på “Alfa”, der er en krimiserie der egentligt var udskudt til 2021, men som nu alligevel bliver sendt her i  2020.

Læs også  DR pausefisk er tilbage

Der er premiere den 16. august.

Af andre serier, der kan opleves på TV2 Play er “Ulrikke uden skam”, der følger Skam stjernen Ulrikke Falch.

Eller “Jeg var sikker på, at jeg skulle dø” om eliteløberen Henrik Them og fodboldspilleren Martin Mikkelsen, der åbenbart begge er bange for at dø.

Der er også tid til at følge “Jeanette Ottesen” der – pludselig – ikke længere bliver støttet af Dansk Svømmeunion, og som derfor ikke har budget til at “svømme sig tilbage i verdenseliten”, hvorfor hun beslutter sig for at betale selv.

Der er også plads til “Puls”, der er en ny TV2 Play ungdomsserie, der får premiere 19. juli. Handlingen følger en “gruppe venner, der alle gemmer på en hemmelighed”.

Her en promo for en af de serier TV2s kanaler sender denne sommer – linket virker – bare ikke i Safari