YouSee sælger unge serier til Skam land

Nu er det som bekendt ikke kun Norge der kan producere relevant underholdning til unge mennesker i form af serier der tager seerne med storm.

Det kan vi skam også.

Derfor kan det vel ikke undre at YouSee netop har fået solgt deres Xee Originals til TV2 Norge, der både har investeret i “29” ( der vokser med et tal i hver sæson ) og “Limboland”, der er så ny at den er blevet sendt på Xee i år.

Bevares.

Serierne er naturligvis ikke tiltænkt det samme – ældre – publikum – som DR1 og TV2 sender til.

Planen er i stedet at sende to sæsoner af “29” og “første sæson af Limboland” på TV2 Sumo, der er en slags norsk DR3 kanal, der kun eksisterer digitalt.

Bemærk lige formuleringen “første sæson af Limboland”.

Det tyder på at YouSee allerede har besluttet at forlænge “Limboland”, hvilket de ikke officielt har “besluttet” endnu.

Linda Etgar, chef for lokale produktioner hos Xee, er superglad, og siger:

 -Vi synes, det er vigtigt at investere i kvalitetsindhold med en stærk dansk identitet til unge og er glade for, at vi nu også kan være med til at eksportere dansk kultur til udlandet. Både 29 og Limboland har været enormt populære serier, ikke mindst som streaming, og rammer virkelig de unge seere, som også Xee i høj grad henvender sig til, slutter hun.

Læs også  Spil med Netflix på mobilen

TV2 Sumo er også glade.

Herfra siger Kathrine Haldorsen, programredaktør i TV 2 Norge.

 -29 og Limboland passer perfekt ind i den nye bølge af ungt skandinavisk drama, som vi er overbeviste om, at et yngre norsk publikum vil finde både relevant og spændende. Serierne er lavet af unge talenter, der repræsenterer en ny lovende generation af historiefortællere, slutter hun.

Dem der ikke har set hverken 29 eller de efterfølgende tal, kan ikke vide at denne serie allerede er 4 sæsoner gammel og på vej ind i sæson 5.

Fortsat skabt, skrevet, udført og instrueret af Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag med stærk inspiration i deres egen historier.

“Limboland” er modsat tal-serien helt ny og er skrevet og instrueret af den debuterende serieskaber Rikke Louise Schjødt, efter fire år i New York.

Serien følger tre veninder, der lyver så det stinker, da de mødes efter ikke at have set hinanden i flere år efter gymnasiet.

Begge serier er solgt via Nordisk Film Distribution, og det er fortsat Drive Studios der producerer.

Kenneth Wiberg fra Nordisk Film Distribution er glad for at kunne sælge disse serier i udlandet og siger:

 -Der sker så mange spændende ting i seriemarkedet for tiden, og vi kan tydeligt mærke, at der i udlandet er en særlig stor efterspørgsel efter serier med noget på hjertet, der rammer en nerve i tiden. Både Limboland og 29 er fortalt af nye inspirerende stemmer, der har et attraktivt dansk og skandinavisk fingeraftryk, slutter han.

Læs også  YouSee og Stofa kunder kan ånde lettet op

Her et par promoer for serierne