Nu kan alle streame

Enkelte har sikkert bemærket at det nu er muligt at streame alt, bare du har en rygsæk, et par SLRs og en ATEM Mini.

I den forbindelse er det på sin plads at pointere at den der ATEM Mini nu er blevet endnu mere, æhæm. ATEM Mini Pro agtig.

ATEM Mini er nemlig blevet til hele tre modeller, med  ATEM Mini Pro ISO som den helt store model, der nu kan streame op til 5 samtidige H.264 strømme samtidig, hvilket – i princippet – betyder at du kan streame en konference, og lade seerne vælge om de vil se det billedmiksede resultat eller en af kameraerne/vinklerne, eller – for eksempel – have en vindue åbent med power point præsentationen hele tiden.

Mulighederne er mange.

Og det koster nærmest intet at komme igang, nu hvor Blackmagic Design for alvor har kastet sig ind i “stream-dimse” markedet.

Når det er på plads kan der vel ingen tvivl herske om at ATEM Mini serien, der starter med den mindste, der “kun” har 4 HDMI inputs og et USB webcam out samt HDMI out til den ( nye ) store der kan sende op til 5 samtidige – forskellige – streams afsted, har en masse potentiale til nærmest ingen penge.

Mellem modellen, der for en uges tid siden var “top modellen”, hedder stadig ATEM Mini Pro, der kan det samme som ATEM Mini, herunder lyd delen, der såmænd også er ret smart.

Læs også  Enex valgte en LiveU Matrix løsning

Og så kan den optage video Out på et USB flash drive i H.264, suppleret med samtidig streaming til YouTube Live eller andre SoMe platforme i op til 1080P.

Som vi forstår det, er alle ATEM Mini’er udstyret med multiview med ( op til ) 4 kameraer samt program og preview funktioner, og lidt til. ( i hvert fald de to pro modeller )

Og skulle den enkelte producere “kede sig” i løbet af præsentationen tilbyder alle ATEM Mini en smule DVE, hvilket giver muligheden for effekter som picture in picture effects og andet.

Priserne, som du med sikkerhed kan finde ex. moms hos danske forhandlere er fra 295 dollars til 895 for den nyeste, hvilket understreger at netop den nye ATEM Mini Pro ISO har fået en masse power under motorhjælmen, så der både kan streames og lidt til, med den nye.

Blackmagic Design livestreamede fra premiere, for et par dage siden, og du kan læse mere om TEM Mini’erne her

Her streamen, som vi har spolet frem til start, hvis du ikke fik tjekket sidste gang.