Disney+ løber fra alle andre

Nu kan det godt være at Disney+ streamtjenesten stadig kun har 60,5 millioner betalende kunder.

Og at Netflix dermed har flere.

Forventningerne blandt eksperterne er dog bare at Disney+ fortsætter med at vokse, mens netop Netflix stagnerer.

De markeder hvor Netflix fortsat er dominerende er – bevares – stadig mange.

Bare ikke som før, hvor ingen kunne følge med denne streamers – generiske – og – bruger data baserede – indhold.

Nu er Disney+ som bekendt kommet på banen.

Også snart her i landet, hvor nyeste dato er skubbet til den 15. september, hvor det så – omvendt bliver muligt for alle der vil, at se alt fra “Artemis Fowl”, til Mulan og den nu snart bedagede “Mandalorian”, der havde premiere i resten af verden for flere måneder siden.

Det forhindrer – helt sikkert – ikke de mange kommende danske kunder i at se serien med stor fryd, i håbet om at sæson 2 så er en del tættere på, end for alle andre, der fik lov til at se med ved premieren.

Disney CEO Bob Chapek, lover i den forbindelse at netop Disney+, er en gigant succes for Disney, og at planerne derfor er vokset til – potentielle 90 millioner kunder, der var det som Disney lovede deres investorer de ville kunne levere i 2024.

Læs også  Grass Valley har fået et kunde panel
Mulan er på mod Disney+ til 30 dollars i dagleje

Og hvor det tidligere har været en ambitiøs fantasi, begynder det tal såmænd at ligne en – ikke specielt ambitiøs – udvikling, som man må formode at Disney opjusterer.

Covid-19 har i den forbindelse været en ven til Disney+, der netop har løftet sløret for at denne tjeneste – i kombination med Hulu og ESPN Plus, i USA, rent faktisk er over 100 millioner globale kunder.

Bob Chapek, forklarer:

 -Despite the ongoing challenges of the pandemic, we’ve continued to build on the incredible success of Disney+ as we grow our global direct-to-consumer businesses, starter han og fortsætter.

 -The global reach of our full portfolio of direct-to-consumer services now exceeds an astounding 100 million paid subscriptions – a significant milestone and a reaffirmation of our DTC strategy, which we view as key to the future growth of our company, slutter han.

Relativt uafhængige Paolo Pescatore, der er TMT analytiker ved PP Foresight, supplerer og pointere at Q3 ( som er det er Bob Chapek taler om, red. ) er et langt bedre kvartal for Disney end de fleste turde hvad håbet på.

 -The company smashed its own target for Disney+ four years ahead of schedule (60m-90m subs by 2024). Though it has been late to the streaming market, it is making good progress in a short period of time. This enables the company to have a closer and more meaningful relationship with the customer. Knowing more about a user’s habits can give them the confidence to create more big blockbusters and franchises, starter han og fortsætter.

Læs også  Telestream køber Sherpa Digital Media

 -This underlines the importance of a smart direct-to-consumer services. Serves as a catalyst to connect with new audiences in a different way. Though this might be alarming for the film business, it paves the way for a new way to reach users and maximise revenue. Also, it mitigates against the growing concern around piracy, slutter han.

Mark Inskip, CEO Kantar Media Division, UK og Irland er enig.

 -Walt Disney’s Q3 results have affirmed the success of the global launch of its streaming service Disney+, with the platform’s colossal growth going some way to compensate for the substantial hit profits have taken from the closure of parks in lockdown and falling ad revenue, starter han og fortsætter.

 -In the competitive streaming wars, Disney+ benefits from monthly subscription prices lower than rivals Netflix and Amazon Prime as well as premium content with the strategic release of movies such as Frozen 2 and Hamilton just in time for the Summer holidays. In lockdown, subscribers have flocked to engage with the new platform as a result, but the real challenge will come as restrictions lift and some consumers may be tempted to direct their entertainment budgets elsewhere, slutter han uden at komme ind på de seertal som de fleste jo alligeve ikke kender.

Læs også  6 år til med golf

Sikkert er det dog – i følge de fleste eksperter – at streamingen er gået op.

Killing Eve sæson3 er den mest populære stream på BBC

Ikke så meget her i landet, som vi var inde på det igår.

Men i resten af verden.

BBC iPlayer kan således se tilbage på et halv rekord år, med 3,1 milliarder “streams”, hvilket – igen – må hænge sammne med pandemien.

Uanset dette er der tale om en stigning på vilde 47 procent i forhold til året før.

Og selv om at det ikke kan overraske er det drama som seerne efterspørger.

Naturligvis det unge af slagsen.

Dermed er BBC Three, et kæmpe hit, der – flere gange – hitter mere end “hovedkanalerne”.

Serier som “Normal People” ( har vist ikke haft premiere her i landet ) og “Killing Eve” ( HBO Nordic ) er blandt de ti mest sete serier på BBC iPlayer, med 35,6 millioner “streams” af “Killing Eve”, der – igen – slog alle rekorder med premiere episoden af den nyeste sæson med 6,95 millioner – bekræftede – streams, mens “Normal People” ( en ung upstairs/downstairs serie ) hentede 5,54 millioner streams.