eSport lever bedre end aldrig før

ESL og DreamHack har netop underskrevet endnu en aftale.

Denne gang en der drejer sig om 3 års rettigheder til Globo og Omelete, der er et par af de største medier i det allerede ret store land.

Som vi forstår det, er Globo en slags TV2 i Brasilien, der – delvist – er underlagt PBS forpligtigelser, mod at de når 98,6 procent af alle byer i landet og 99,6 procent af hele befolkningen.

Suppleret med Omelete, ( der så er en slags TV3 ) er det i hvert fald helt sikkert at ESL og DreamHack, potentielt kan opleves af mindst 100 procent af befolkningen de næste 3 år, der så ellers kan spille Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) til landet på portugisisk, suppleret med alle turneringer i den (?) globale ESL Pro Tour for CS:GO, herunder the ESL Pro League, ESL One, Intel Extreme Masters, DreamHack Masters & DreamHack Open, der alle også vil være til at kunne forstå for lokale de næste par år.

Dermed kan eSport se frem til omkring 100 millioner flere “seere” dagligt, der også kan se med på Internet via et utal af andre platforme.

Som vi forstår det, er planerne ydermere for denne MTG ejede forretning at lade ESL Pro Tour turneringen for CS:GO, få en lokal version, så alle i Brasilien kan spille ( og se med ) både lineært og via digitale plaforme, der sender forskudt, eller samtidig, på et utal af Globo og Omelete platforme.

Læs også  Kulturminister inde over eSport

Der var – som vi er orienteret – intet portugisisk ESL eller DreamHack CS:GO, før denne aftale.

Dermed kunne konceptet altså – relativt let – også udvikles til at dække Portugal, og Angola og Mozambique, altså til lande der ligeledes taler portugisisk.

Indtil videre er fokus dog på Brasilien, hvor SporTV3, allerede har kastet ind i at producere uanede mængder af eSport, som mange unge seere åbenbart gerne vil se.

Modern Times Group MTG AB ejer både ESL og DreamHack.