DR konstaterer merforbrug

En god del af befolkningen ser ud til at have brugt mere tid på at se TV, viser nye tal fra DR Medieforskning.

Der skal dog ledes godt efter de store udsving, der kan omskrives til at der – generelt – blev set 10 procent mere TV fra den 12. marts og frem til den 10 maj, hvor alt fra varme dage til lyse aftener ser ud til at være kommet i vejen for et større medieforbrug.

Kigges der på streaming, der i DRs tilfælde jo reelt er tidsforskudt TV kiggeri, voksede forbruget også der.

Tallene er dog ikke ( som vi er orienterede ) renset for – den generelle udvikling – der år efter år ser ud til at betyde at stadig flere “streamer”, stadig mere.

Uanset dette er forbruget af DRTV steget fra 8,5 minutter i snit på DR TV, i samme periode som DR Medieforskning har målt på flow TV til 14,2 minutter, dagligt.

her flow og DRTV tal i marts måned

Altså tæt på en fordobling i perioden, med det forbehold at der altså ikke er indregnet, den “generelle udvikling” der handler om at alle nu streamer, modsat sidste år, hvor færre havde opdaget fordelene ved tidsforskudt TV.

DR Medieforskning, konstaterer i den forbindelse at “skærmen” må have været “manges fortrukne adspredelse under coronalockdown, idet forbruget af både streaming og traditionelt tv steg voldsomt i ugerne efter nedlukningen”.

Læs også  4 skærme på 19 tommer

Teamleder i DR Medieforskning Henrik Gregor Knudsen, forklarer:

 -Det er især forbruget af nyheder, der har fået flere folk til at streame via DRTV, starter han og fortsætter.

 -Forbruget tog et markant løft omkring nedlukningen den 11. marts og i de følgende uger, forklarer han videre.

 -Fra 12. marts til 10. maj steg tidsforbruget per dansker per dag med knap et kvarter svarende til cirka 10 procent.

Han understreger videre at seertallene på “TV Avisen på DR1 – klokken 21” steg med over 250.000 seere, hvilket er en fremgang på over 50 procent i forhold til samme periode sidste år.

Som det fremgår af grafen, er det dog stadig svært at se udviklingen som særligt “ekstrem”.

Enkelte programmer har fået flere seere, hvilket specielt gælder nyhederne i dagene efter den såkaldte “nedlukning den 11. marts”, suppleret med at DR Medieforskning kan konstatere at flere har set med tidsforskudt.

Som vi har været inde på det i denne uge, tyder en del på at tallene fladede totalt ud i løbet af juni og juli, hvor seertal og stream ditto ligner sig selv.

her flow og DRTV tal i april måned

DR Medieforskning har i den forbindelse kigget mod England, hvor Ofcom kan konstatere en lignende udvikling, der dog mere ser ud til at understrege at BBCs streaming platform iPlayer har taget broderparten af seerne, der primært har valgt at streame nyt ungt drama.

Læs også  Stream markedet flader ud

Ganske morsomt kan Henrik Gregor Knudsen forklare at vi her i landet ikke har “ligeså detaljerede datakilder som Ofcom”, hvorfor forbruget her i landet – åbenbart – ikke ( kan ) måles lige så præcist som i England, selv om at alle DRTV streams jo bliver hentet på Amazon Web Services, suppleret af Kantar Gallups TV meter tal.

Det til trods ser det dog ud til at seerne både her i landet og i England har set mere TV og stream i foråret.