Panasonic parat til at levere AK-UC3300ere

Er du til UHD 4K og går og leder efter en masse nye kamera kæder, står Panasonic med deres nyeste – noget mere budgetvenlige – system kamera, der er et 4K kamera, der leverer mere end 2000 TV linjer.

Vi har af flere omgange omtalt netop AK-UC3300, der er blevet vist frem og omtalt af denne producent tidligere.

Det er bare først nu at kameraet ser ud til at være “på hylderne”.

Omvendt betyder det s at dem der overvejer Panasonic, som et budget venligt alternativ til  – for eksempel – Sony, er der godt nyt, til priser der burde være til at håndtere.

Der er i den forbindelse allerede flere OB vogne, Fly Away kits, og studier der har investeret i Panasonic kæder.

Så det er altså ikke længere tilfældet at du er “helt uden for nummer”, hvis du også vælger at gå den vej.

Om det så er nu, jeres produktion skal overgå til at producere på en enkelt S35mm MOS 4K-sensor, der via lidt optisk ekspander trylleri, stadig kan leve bag et B4 mount, er straks en anden historie.

AK-UC3300 er uanset til at få fingrene i i løbet Q4 her i landet, hvorfor der stadig er tid til at tænke over sagerne, før der investeres.

Læs også  Goya Awards endte på Zoom

Selve kameratypen er som pointeret et 1CMOS 11MegaPixel 4K billedsensor kamera, der kan arbejde i HDR og HLG, hvilket betyder at kameraet efterlever ITU-R BT.2020.

Der er tale om et F10 (@2000 lux) kamera, hvilket ser ud til at hænge direkte sammen med den væsentligt større cmos, der – oplagt nok – er mere lysfølsom en tre små 2/3 del tomme CMOS, der holder samme opløsning.

Der kan outputtes alt fra 4K ( vi gætter på UHD) og diverse HD formater.

Og så er der et 12G SDI output, hvis du ikke lige har tid til at bruge fiber output.

De 12G betyder at det er muligt at sende ukomprimeret 4K video ud over et enkelt SDI kabel, hvilket er smart, i forhold til en fremtid, hvor der – for eksempel – rodes med næste generations IP-transmissionsstandard SMPTE ST2110.

Kameraet kan outputte i op til dobbelt hastighed i HD og de forventede 50P i UHD.

Hvis relevant stiller kameraet selv om til at arbejde ved 1/100 sekund shutter, hvilket ser ud til at betyde at det ikke er muligt at “hjælpe lidt til med lyset” ved at outputte 100fps og sætte shutteren på 50hz.

I forhold til CCU og remote værktøj, er det muligt at tilkøbe et 1/5-type Remote Operation Panel (AK-HRP1015GJ).

Læs også  Panasonic opdaterer AG-CX350 med Vlog

Dette er udstyret med et farve LCD-aflæsningsdisplay, der giver en række feaatures i forhold til GUI-drift og PoE+ samt IP-kontrol. 

Fordelene er blandt andet at det er “kompatibelt med de eksisterende Panasonic AK-HRP1000/AK-HRP1005 fjernbetjeningspaneler”, så det er muligt at blande nyt og gammelt uden at det går galt.

Der findes en Full HD OLED-farvesøger AJ-CVF70GJ  ( EVF ) til kameraet, så det er muligt for fotografen at bruge kameraet.

Vi kender ikke priserne, men nyt og fremtidssikret gear koster som bekendt lidt penge.

Du kan læse videre her.