Januar 2021 er ved at blive aflyst

COVID-19 er godt igang med at knække en række brancher, der – ellers – lever af at mennesker forsamles i store grupper.

Sidste nyt i den forbindelse er at musikmessen NAMM, er på vej med “Believe in Music Week”, der i stedet for NAMM er en “Global Gathering to Unite and Support the Industry”, der bliver afholdt den 18. januar 2021. ( NAMM var oprindeligt planlagt som fysisk arrangement den 21 til den 24 januar 2021 )

Og selv om at det efterhånden er ved at blive en kedelig vane, er det – ikke længere – et fysisk musik fest, hvor professionelle mødes og handler rettigheder.

Det er derimod en virtuel omgang, hvor alle der har brug for det, kan shoppe løs på BelieveinMusic.tv.

Dermed er de store arrangører for længst inde i år 2021, hvor de nu – i bunker – aflyser deres store arrangementer.

Her i landet har vi allerede “hørt” om aflyste arrangementer i april 2021.

Årsagen er som tidligere COVID-19, og risikoen ved at forsamles i store grupper, suppleret af at det fortsat er problematisk at rejse.

Og nu hvor NAMM netop er et internationalt tiltag, hvortil folk – plejer – at komme flyvende til fra hele verden, har folkene bag “NAMM/Believe in Music” vurderet at deres normale “fest/salgsmesse” bliver virtuel i ugen omkring den 18. januar 2021.

Datoen mere end antyder at det reelt er NAMM der bliver aflyst.

Læs også  ISE 2021 udsat

Samtidig lover folkene bag arrangentet at der er tale om et “helt nyt” tiltag, der skal sørge for at professionelle, der “plejer at mødes på NAMM”, nu kan mødes virtuelt i stedet, og der netværke og alt det de plejer at gøre på NAMM.

Joe Lamond, NAMM President and CEO, forklarer:

 -While it remains unsafe for us to gather in person in January, Believe in Music week will use new, intuitive technology to connect us all to harness the incredible energy that happens when we come together. With a robust marketplace to launch new products and share your brand story, Believe in Music will also feature networking and matchmaking for our buyers and our sellers, education for all segments of the industry, and live music and concerts. And just like at all NAMM events, these activities will raise awareness and financial support to serve our NAMM family across our Circle of Benefits model. Believe in Music week will be a critical step for our industry to help us prepare for the new year and new opportunities, slutter han og bliver suppleret af Tom Sumner, president of Yamaha Corporation of America.

Han siger:

 -I believe there has never been a more important moment for our industry to gather, to conduct business, to inspire each other, to inspire music makers and to support those in our music family in need. That’s why Yamaha is excited to start working on our part of the new event from NAMM, Believe in Music. As an industry, we’ve always trusted NAMM to create gatherings that are safe, provide a conducive business environment and produce those surprise moments that we talk about years after the event. While I wish I could see you in person, I look forward to seeing you at Believe in Music, slutter han.

Læs også  Aflysningerne er begyndt

Mitch Gallagher, editorial director for Sweetwater, glæder sig også over tiltaget, og siger:

 -We at Sweetwater as well as our customers look forward to The NAMM Show, yet with COVID, there’s been a lot of changes and we’ve all had to adapt in many ways… With each change like this there comes an opportunity and we’re very excited that NAMM will bring us Believe in Music, starter han og fortsætter.

 -While we can’t replace The NAMM Show, we look forward to all that this new platform has to offer including the ability to connect with our vendors, the opportunity for more of our staff to experience new products as they’re announced, the educational and training opportunities that Believe in Music will provide and so much more. By coming together for NAMM’s Believe in Music, we can all help support our industry and the world’s music makers. We’re looking forward to a great event, slutter han og bekræfter dermed at NAMM er aflyst “indtil videre”.

Shure’s Abby Kaplan, der er vice president of global retail sales, supplerer:

 -NAMM is and always has been about helping people make connections, advocacy for music and musicians, and bringing people together from around the globe, starter han og fortsætter:

Læs også  Covid 19 koster kassen

 -Shure stands by NAMM in pursuit to continue that effort. Perhaps, this year, those connections will be even more important as we in the pro audio and live sound segment work at getting back to having live events and concerts. Certainly, we’ll miss seeing all of our retailers, distributors and friends in person, but we’re excited about ways we can deploy an equally compelling experience this year and into the future … This creates a new opportunity for all of us to work together, rebuild and come back better than ever, slutter han.

Believe in Music week, kommer i den forbindelse til at byde på uddelingen af The 36th TEC Awards showet, der finder vindere der har udviklet nye smarte gadgets til at lave musik med, og en masse andet.

Læs mere om The TEC Awards her.

CES ( ligeledes ) i januar, samt CP+ i Japan (oprindeligt programsat til december), er begge blevet erstattet med virtuelle tiltag, med det forbehold at CP+ er udsat til februar 2021. ( hvorfor det stadig kan nå at blive aflyst )