Scorsese lander 1,265 milliards aftale med Apple

Der er ikke sluppet meget ud om den aftale som Apple netop har indgået med Sikelia Productions, der er det selskab Martin Scorsese producerer sine film og TV serier i.

En enkelt detalje skulle dog være god nok, nemlig at aftale er omkring 200 millioner dollars værd, hvilket kan oversættes til at den aldrende instruktør og producer nu kan se frem til at producere indhold til Apple + for en del over en milliard kroner i løbet af de næste par år.

Som vi husker det er hele Film instituttets budget “så lille” at det – mere eller mindre – passer med hvad der bliver brugt på alt film og TV inklusiv administration i 2-3 år, her i landet.

Det samme beløb er nu blevet til en “first-look film and TV deal”, der betyder at Scorsese end ikke er begrænset til “kun” at producere til Apple.

Deres Apple TV+ platform vil bare have lov til at vise filmene og TV serierne først.

Herefter bliver det en smule kompliceret.

Det viser sig nemlig at Martin Scorsese allerede er på vej ind i en spillefilm hvor blandt andet Leonardo DiCaprio og Robert De Niro, er med.

Og selv om at det ikke er helt sikkert, tyder en del på at den film – ikke – er en del af aftalen, da det er en film Leonardo DiCaprio har fået penge til at lave af Apple.

Læs også  Nent Group på vej ind i AVoD

Filmen, der skulle komme til at hedde “Killers of the Flower Moon”( om FBIs fødsel ), skulle blive en – slags – Blockbuster, med et begrænset budget, på andre 200 millioner dollars.

Tilbage i Scorsese “aftalen” har instruktøren – her på det sidste – produceret “The Irishman”, “Silence”, “The Wolf of Wall Street” og endelig “The Departed” i Sikelia Productions, som Apple har indgået en aftale med.

Og nu hvor Scorsese også stod bag “Boardwalk Empire” og “Vinyl” til HBO, er der sikkert et par stykker som håber på at instruktøren er på vej med flere gangster film eller serier.

Om det så er den vej Apple og Scorsese vælger at gå, kommer vi til at se over de næste par år, hvor Apple ser ud til også at have indgået andre aftaler.

Herunder med Elisabeth Moss, der ellers har travlt med at producere “The Handmaid’s Tale”.

Elisabeth Moss har dog tid til Apple+ hvor hendes “Shining Girls” thriller, lander som serie på et tidspunkt.

Netop “Shining Girls” var lidt af en udfordring for Apple, da der såmænd var en masse andre streamere der også godt lige ville finansiere.

Apple vandt, og betalte dermed mest for serien.

En del tyder – med andre ord på – at Apple langt fra har givet op.

Læs også  Apple ude i USA til april

Til gengæld er det først i løbet af 2021 at de for alvor satser.

Noget der ser ud til at blive understreget af “Foundation” der ser ud til at blive den første “rigtigt store” produktion fra Apple TV+.