Mediapro hostbroadcaster på Champions League

Nu er der naturligvis andre end fotografer på arbejde når der produceres Champions League.

Omvendt er antallet af fotografer, eller “kamera mænd ( m/k ) et fint billede på hvor mange der rent faktisk er på arbejde, når der produceres high end fodbold.

Og sådan er det også i tilfældet med den nye – såkaldte – hostbroadcaster på Champions League.

Mediapro, der tidligere har haft æren, har netop vundet retten igen, og stiller i den forbindelse – sikkert – allerede op i Portugal, hvor de sidste par kampe af dette års UEFA Champions League, bliver spillet.

Folk der ikke følger med i den slags, kan naturligvis ikke vide at finalen spilles den 23. august, og at der før denne skal spilles et par kvart finaler.

De “mindre vigtige” kampe bliver i den forbindelse udstyret med hele 25 kameraer, der jo som bekend skal styres af en række CCU folk, der nogle steder er kendt som “shadere”.

Semi finalerne der er “lidt vigtigere” vokser til 28 kameraer.

Og når vi så endelig når til finalen vil der være vilde 31 kameraer til at dække den sikkert spændende kamp, der som pointeret spilles den 23. august.

Enkelte må have bemærket at Champions League bliver produceret i herlig UHD, der også er kendt som 4K.

Læs også  Netflix opper produktionen i England

Derfor er der afsat lidt ekstra mennesker til at håndtere denne udfordring, der jo – i princippet – betyder at der flyttes mindst 4 gange så meget data som havde der været tale om HD.

Mediapro forklarer:

Four 4K Outside Broadcast Units and one HD/3G Unit, more than 200 professionals and up to 31 cameras, including two ultra-slow motion, three SteadyCam RF, two remote pole cams, one 4Sky System and one drone will be used in the production, slutter de i den officielle udmelding af hvor vildt de næste par Champions League kampe og finalen bliver.

Som pointeret har Mediapro tidligere været has hostbroadcaster på Champions League “finalen” ( og sikkert kampene op til  denne ).

Det var de i 2010, ( Santiago Bernabéu ) 2014 ( Estádio da Luz ) og i 2019 finalerne ( Estadio Metropolitano) .

Så der kan vist ingen tvivl herske om “hvem man skal ringe til”, når det skal være spektakulært.

Her i landet hvor UHD fortsat er sådan lidt farlig fremtidsmusik, kan vi glæde os over at Mediapro producerer alle 7 kampe i både HD og UHD, så vores lokale broadcastere fortsat kan få lov til at sende kampene i relativt konventionelt HD.

I forhold til størrelsen af opgaven, er en omgang Champions League åbenbart ikke voldsom.

Tilbage til sidst i juli, hvor LaLiga Santander gik igang, havde de 11 samtidige kampe, der skulle produceres.

Læs også  JPEG XS er smart i forhold til UHD

Som vi læser det, fik de ordren 4-5 dage før kampstart

Læs mere om selskabet her, der sørger for at Juan Figueroa producerer finalen.

Noget han er så god til, at det er andet år i træk han har den tjans.