TV2 News satser på det amerikanske præsidentvalg

Nu er der som bekendt ikke lang tid til at Amerikanerne vælger enten at lade den nuværende præsident blive og få 4 år til, eller til at de vælger det ( næsten ) eneste alternativ, nemlig oppositionen.

Det er – måske lidt som med TV2 News – en dybt ideologisk kamp mellem den ene og den anden fløj, hvorfor TV2 News har planlagt at dække det kommende valg i USA – om muligt – endnu kraftigere end du måske ellers forventede at de gjorde.

Allerede – lige om snart – afholdes de såkaldte amerikanske partikonventer, der er den første egentlige optakt til selve valget.

Dem dækker TV2 News også.

Jesper Steinmetz der er TV2 News manden i USA er derfor på vej mod disse, og glæder sig til at blive suppleret af Poul Erik Skammelsen der sidder parat i studiet sammen med David Trads og Mads Fuglede.

Partikonventer, er i den forbindelse det eneste sted hvor det kunne tænkes at republikanerne – måske – vælger pop sangeren der er gift med en reality stjerne, som alternativ til den nuværende præsident, hvilket – ærligt talt – ikke virker videre realistisk.

Demokraterne har jo reelt allerede valgt deres kandidat, hvorfor begge sider af salen, må formodes at bruge deres partikonventer til at præcisere de enkelte kandidaters politik.

Læs også  Amazon og Disney haler ind på Netflix
Hver morgen opsummeres nattens begivenheder og analyseres i studiet

Jesper Steinmetz forklarer:

 -Corona-situationen betyder, at konventerne bliver ulig noget, vi nogensinde tidligere har set. Under normale omstændigheder skulle det have været en politisk folkefest, hvor værtsbyerne ville være pakket med partimedlemmer. Sådan bliver det ikke i år. Det ændrer dog ikke ved, at konventerne er starten på selve præsidentvalgkampen, hvor de amerikanske vælgere for alvor vil rette deres opmærksomhed mod Trump og Biden og spørge sig selv: Hvem vil vi gerne have til at lede vores land de næste fire år?, slutter TV2s USA-korrespondent.

Som altid vil der dog blive afholdt de såkaldte “taler” ved konventet.

Hos demokraterne starter Bernie Sanders “festen” igang, efterfulgt af prominente talere som Michelle Obama, Barack Obama, Alexandra Ocasio-Cortez, Nancy Pelosi, Hillary Clinton og Elizabeth Warren.

Når det hele koger, kigger Joe Biden og Kamala Harris forbi, torsdag nat USA tid, denne uge.

I næste uge gentager republikanerne så den samme fest, blot med andre varetegn.

Her er der så Donald Trump og Mike Pence, der skal tale.

Det er nemlig dem der er indstillet som præsident og vicepræsident.

Hvor det allerede er kendt hvem der skal tale hos demokraterne, er det mindre sikkert hvem der kommer til at tale hos republikanerne.

Jesper Steinmetz forklarer:

 -Lige nu arbejder Donald Trumps kampagnefolk på en række overraskelser i programmet, blandt andet har de endnu ikke afsløret, hvor Trump holder sin takketale, når han formelt blevet nomineret som republikanernes præsidentkandidat. Måske bliver det i Gettysburg, hvor præsident Abraham Lincoln holdt sin berømte tale under borgerkrigen, starter han og bliver suppleret af politisk udviklingschef Ulla Østergaard.

Læs også  Og der blev sendt på alle kanaler

Hun siger:

 -Valg og politik er kernestof for TV2 News. Derfor skruer vi ekstra op for dækningen af det amerikanske præsidentvalg, som bliver et af de mest afgørende valg i nyere amerikansk historie. Vores seerne skal have alle muligheder for at kunne forstå den meget konfrontatoriske politiske kamp, som foregår i USA lige nu, slutter hun og understreger at tidsforskellet til USA betyder at en god del af festen bliver afholdt om natten ( dansk tid ) derfor vil der hver – efterfølgende – dag bliver sendt en række opsamlinger, analyser samt tekstede genudsendelser af de vigtigste taler. 

Hver morgen kan seerne derfor se frem til Mirco Reimer-Elster og Torsten Jansen, der byder på en række “opsamlinger”, suppleret af “nattens hovedtale”, der bliver genudsendt “hen over middag”.

Og fra 14.30 til 15.00 kommer Mirco Reimer-Elster og Torsten Jansen med “dagens analyse”.