Når tøj skal se rigtigt ud

Vi kender det alle.

Du har lige produceret et vildt flot spot, der bliver vist på TV og i biffen.

Så ser du det fine spot hos din tante, og må gå udenfor, for at råbe og skrige – til ingen – om hvorfor f….. folk ikke kan finde ud af at indstille deres TV ordentligt.

Heldigvis finder der ( også ) TV ( apparat ) producenter der har tænkt lidt over det problem.

En af disse er BenQ, der netop har sluppet verdens første “Pantone Validated Digital Signage Display”, der måske ikke kommer hjem til din tante.

Men som – hvis hun kigger på det nede i storcenteret – burde inspirere hende til – i det mindste – at tjekke ud hvorfor farverne på hendes TV, ser så vildt sære ud.

BenQ, har med andre ord, knækket den nød vi er et par stykker der går og nørder med, nemlig hvordan man sørger for at det der bliver vist – for eksempel – på displays i storcentre, stadig ser godt ud, efter materialet er landet på deres servere.

Bevares.

Det starter med at du og din butik sørger for en flot og rigtig produktion.

Men det ved vi jo alle at i gør, så det potentielle problem er altså alle dem der ude’s TV – og dem nede i storcenteret.

Læs også  Datoen Grant datoen

Igen.

BenQ’s SL02K serie ser ud til at have udtænkt en måde at sørge for at deres monitorer viser Pantone farver korrekt i “Pantone Color Mode”.

Og gad vide om det ikke også gælder for en hulens masse andre farver.

Nu hvor Pantone farverne er korrekte, burde en masse andre “farver” jo også være det.

Vi erkender ikke at have oplevet denne serie af 4K .

Men gad vide om det ikke passer ret godt, nu hvor de har fokuseret på netop Pantone farver, og dermed på at tøj ser “ens ud” på skærmen og ude i virkeligheden.

Som du har gættet det, er det – desværre – heller ikke “bare lige” at tænde for nyheden, hvorefter alle farver er korrekte.

Det miljø panelet monteres i, skal jo også passe.

Og så er der – vist nok – noget med at tøjbutikker har det med at hjælpe deres nyeste kollektioner med flot lys, og lækre dekorationer.

BenQ lover dog at det er muligt at kalibrere deres monitorer som en del af en “end-to-end solution”, der – rent faktisk – kan integreres allerede i produktionen af tøj, der er designet med udgangspunkt i Pantone farver.

Og så er det ellers muligt at følge med, hele vejen frem til butikken, hvor de udtænkte Pantone farver, igen kan ses.

Læs også  Skårhøj tryller igen

På skærm og ude i virkeligheden.

Dermed er det altså ikke kun kunderne nede i butikken der kan nyde godt af denne serie.

Professionelle designere kan også.

Og nu hvor der sikkert også skal produceres en reklamefilm eller 10 om den nye kollektion, er det herligt at vide at disse monitorerer/displays er udstyret med “Cinema Mode” og “Photo Mode”, der i det ene tilfælde fremhæver farverne ( måske endda uden at det går ud over farveægtheden ) mens “Photo Mode” ser ud til at hjælpe med detail, så ting – om muligt – bliver endnu skarpere på en 4K monitor.

Slutteligt er det muligt at lade disse paneler arbejde i “M-Book Mode”, der – super overraskende – skaber samme farverum, som det kendes fra macOS enheder.

Og nu hvor de der dyre MacBooks er pænt præcise i farven, kunne det tænkes at det slet ikke er et dumt “mode” at arbejde i for designere, reklamefilms folket og andre, indtil det hele skal vises frem på TV eller i biffen.

Alex Mooney, manager of marketing and pre-sales for BenQ America Corp forklarer:

For years, BenQ has been a trusted display solutions provider in the design and video production community, starter han og fortsætter.

 -Our SL02K Series displays are a continuation of our pursuit in end-to-end color-accurate presentations. Achieving Pantone Validated status means that these displays assure on-screen color fidelity and interoperability with Pantone-qualified color production devices. Designers and customers now have the assurance the final version of their signage campaigns will be just as flawlessly reproduced in the final presentation stage as they appeared during the design phase, slutter han.

Læs også  Sony udvikler deres Cloud service

Serien består af en 43-, 55-, 65-, 75-, og endelig en 85-tommers model, der overordnet alle er 4K UHD paneler med ( omkring ) 500 nits lys og et “lifespan” ( 24/7 ) på 50.000 timer.

Vi ved ikke om denne display serie er til at finde her i landet.