Vice TV dropper fysisk MCR

De fleste der har været forbi en TV station, ved at et af de helligste steder er det såkaldte MCR, eller Master Control Room, der er “sidste led” i kæden af teknik, før TV stationens kanaler rammer distributionen, der kan være din antenne, hvis du bruger en sådan.

Tingene har udviklet sig en del gennem årene, herunder til at MCR – tit – bare sender deres signaler direkte ud til distributørerne der så sørger for at fordele signalerne.

MCR er omvendt også det sted der sørger for at vi alle kan se TV, hvis der kommer jordskælv eller det der er værre, så lidt vigtigt er det altså stadig.

I den forbindelse har Vice Media Group, der har Europæisk hovedsæde i England, haft et tilsvarende Master Control Room i London. 

Det har de – sikkert stadig væk – nu er det bare vokset ned til at kunne være i en computer, der – sagtens – kan tages med i “tuben” og alle andre steder hen.

Her taget på DRs MCR – hvor deres PlayOut bor

Det gamle Master Control Room er nemlig blevet til et virtuelt et af slagsen, da alt lineær playout, nu klares af “The Cloud” hos Amagi der tilbyder en tjeneste der hedder CloudPort.

Dermed sparer Vice Media Group de mange dyre kvadratmetre i London ( de bor/boede i Hackney).

Læs også  DJI annoncerer dyr drone

Indtil videre er det kun de lineære kanaler i England og i Frankrig der er røget op i skyen, og dermed overgået til at blive virtuelle.

Uanset dette, er Vice dermed røget på en AWS public Cloud infrastructure, hvilket løfter sløret for at broadcastere ikke længere ser det som en nødvendighed at “bo” i hermetisk lukkede systemer, der både er krypterede og lidt til.

Igen.

Amagi’s cloud-baserede “channel playout platform”, må formodes at være netop så sikker at ingen kan gå ind og “overtage” kanalerne, eller ændre indholdet eller andet.

Tim Bertioli, SVP, Global Media Operations – Vice Media Group er glad

Han siger:

 -Amagi has been a great partner as we have pioneered adoption of Cloud-based services to augment our international distribution. The fully virtual playout deployment for our UK and France services, marks a natural transition as we continue to improve efficiencies in our operations, slutter han.

Her inde i DRs MCR rum, hvor Knud Petersen arbejder

Her i landet er Vice – som vi er orienteret – stadig kun isolerede programmer og ingen lineære kanaler.

A&E Networks UK, der – herhjemme – distribueres som kabel TV, er tidligere overgået til at blive distribueret ( fra England ) på Amagi platformen.

Læs videre om Amagi her.