DR og kabel TV er bedste venner

Enkelte har måske bemærket at der blev set lidt mindre TV i juli, og meget mere regnvejr.

Det har fået de såkaldte mediedistributører til at indlede et nyt og endnu mere “styrket samarbejdet om tv-indhold”, med blandt andet DR.

Indtil videre er samarbejdet blot nået til at DR og mediedistributørerne vil bruge mere energi på “sammen” at udvide “præsentationen og foromtalerne af indhold på både DR og DRTV”.

Detaljen er jo at der er op imod 2 millioner husstande, der hver dag køber adgang til TV via mediedistributørerne. 

Og mens Netflix prøver med “random baseret på dit eksisterende forbrug” ( shuffle ) knappen, vil DR og kabel TV altså til at fortælle noget mere om indholdet på DR.

En hurtig tur på Google giver dette indblik i DR3

Indtil videre har DR allerede oppet sig og sender derfor – hver uge – et “ugentligt nyhedsbrev” som distributørerne kan bruge til at fortælle mere om DR, suppleret med “adgang til præsentation og billedmateriale” af ugens kommende formater.

Bde på DR og på DRTV.

Distributørerne har så ellers fået lov til at bruge dette materiale som de vil ( i egne nyhedsbreve og på de digitale indgange på tv-bokse og på web).

Søren Harding, adm. direktør i mediedistributøren Altibox Danmark siger:

 -Vi har traditionelt haft et stærkt samarbejde med de kommercielle broadcastere om netop programindhold og -planer, og det er meget positivt, at vi nu også kan trække på materiale fra DR. Dansk public service er vigtigt ikke blot for tv-markedet som helhed, men i særdeleshed også vigtigt for vores kunder, slutter han.

Læs også  Alle snakker seertal

Årsagen er – super overraskende – heftige fald i antallet af seere der kigger med.

DR3 har som eksempel mistet halvdelen af de unge seere på DR3, hvilket – vel sagtens – hænger sammen med at TV kanalen er lukket og slukket, og udskiftet med en portal på Internet, hvor der nu er under halvt så mange såkaldte “kontakt tal” hver uge.

Her hvad Ultra er nået til

Tilbage til før DR3 lukkede var der vilde 21 procent af de 15-31 årige, der i løbet af ugen tjekkede kanalen ud.

Nu er der mere end 90 procent der aldrig ser “kanalens” indhold.

Selv DR Ultra, der ellers allerede var meget digital, er der nu 32 procent af de 9-14 årige der ser med, mod 48 optimistiske procent tidligere.

Mediedirektør i DR, Henriette Marienlund, forklarer at det “generelt er sværere at skabe interesse for on demand indhold, fordi der er færre prominente pladser at vise det på sammenlignet med programfladen på flow-tv”.

Hun forklarer videre:

 -Overgangen har ikke været uden problemer og vi har tabt dækning for kanalerne. Blandt andet har vi tabt dækning på DR Ultra og DR3, hvilket er en udfordring, når vi har et ambitiøst mål om at nå børn og unge med dansk kvalitetsindhold, slutter hun.

Læs også  Nent opruster på studie siden

I forhold til løsninger er der derfor kun en vej, og det er markedsføring, vurderer Henriette Marienlund videre.

Hun forklarer:

 -Markedsføring og synlighed af hvilke programmer, der til tilgængelig på DRTV, og hvornår de kommer på DRTV, er vigtig for os, da DRTV fremover er hovedindgang for tv-indhold fra DR. Vi markedsfører vores indhold på egne platforme – radio, tv og DR og ved promovering på selve DRTV. Derudover via presseomtaler, pressemøder og aktiviteter via dagblade, aviser, ugeblade og sociale medier. Dette udvikler vi kontinuerligt. Vi ved, at omtale er vigtig også for seningen af on-demand indhold, slutter hun og bliver suppleret af Søren Harding.

Han siger:

 -De kommercielle broadcastere har altid haft et godt blik for at samarbejde med distributørerne, dels fordi de er afhængige af, at kunderne køber abonnement på deres kanaler, dels fordi seertal har betydning for reklamesalget. DR har som licensfinansieret broadcaster ikke samme behov for at markedsføre sig kommercielt, men man slås jo om seernes tid og interesse, så selvfølgelig har DR et behov for at fortælle om sit indhold, slutter han.