Charlies Hjertegalla

TV2s ældste kanal har netop afholdt deres årlige indsamlingsshow “Hjertegalla”,. der dette år er blevet til “Hjertegalla 2020”.

Her blev der så ellers samlet ind til Hjerteforeningen af Christian Degn, Michèle Bellaiche og Jes Dorph-Petersen, der til sammen fik stemningen så meget op under loftet at der blev samlet flotte 30.636.580 kroner ind.

Bedst af alt, kan dem , der ikke så med, gense det hele på TV2 Play, der blot kræver at du betaler for adgang.

Showet, der – som altid var en fest – er nået til niende sæson, hvor Michèle Bellaiche, Jes Dorph-Petersen og Christian Degn, på TV2 Charlie bød på en uforglemmelig lørdag aften, hvor seerne blandt andet kunne opleve Vild med dans-dommer Britt Bendixen, der kiggede forbi for at blive interviewet om hendes “store hjerteoperation, som hun gennemgik i 2019”.

Showet bød også på “Årets Hjerteredder”, der endte med at blive Michaela Billbo Tanderup, “der som 14-årig reddede sin mors liv”. 

Æren med at overrække ham prisen for den indsats tilfaldt Villy Søvndal, der tilbage i 2013 “måtte træde tilbage som udenrigsminister på grund af en blodprop i hjertet”.

 Mads Volck og Hjerteforeningens adm. direktør, Anne Kaltoft, glæder sig over de mange penge der blev indsamlet.

Mads Volck, redaktør på TV2 Charlie siger:

Læs også  Meget mere Sygeplejeskolen

glade.

 -“Hjertegalla 2020” har været udskudt siden marts på grund af Coronakrisen, og alligevel har danskerne valgt at bakke massivt op om indsamlingen. Det er både rørende og rart, og det understreger blot, hvor vigtigt det er stadig at have fokus på hjertesagen og samle penge ind til det gode formål. På TV 2 CHARLIE er vi glade og stolte over at være en del af så vigtig en indsats, og at det lykkedes os at afholde et flot indsamlingsshow med de restriktioner, der jo stadig er, det kan man kun glæde sig over, slutter han og bliver suppleret af Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen.

Hun siger:

 -Vi er meget taknemmelige for, at danskerne igen i år støtter hjertesagen. Flere end en halv million danskere lever med en hjertesygdom, og det rammer både den enkelte og deres pårørende. Så en stor tak til TV2 Charlie for et langt og godt samarbejde og også til alle de virksomheder og fonde, der støtter Hjerteforeningen. Vores vision er “Liv uden hjertesygdom”, så vi vil bruge de indsamlede penge til forskning i hjertesygdomme og til at arbejde endnu hårdere på at forebygge hjertesygdomme i Danmark. Fire ud af fem tilfælde af hjertesygdom kan sandsynligvis forebygges, så vi skylder hinanden at gøre alt, hvad vi kan, for at undgå hjertesygdom, slutter hun.

Læs også  Op og skyde nordpå

Folk der ikke så med, kan kan glæde sig til at se “Hjertegalla 2020” på TV2 Play, som blandt andet Hanne Boel, Barbara Moleko, Medina og Noah optrådte i.