DR og Buster på vej med konference

Børn og dem der laver film og TV til dem, kan snart se frem til en filmfestival, der går netop så meget op i børn, at den netop har inviteret til “en konference”, der skal bruges til “vidensdeling om børn” mellem producenter, medier, DR og filmfestivalen Buster.

Ideen er med andre ord en “børnemediekonference”, hvor erfaringer, viden og “indsigt om børn som målgruppe” skal og kan deles af alt fra indhold skabere til “leverandører” som Buster Filmfestival.

I bedste stil er DR gået ind i tiltaget, hvorfor det ikke længere “kun” er Buster Filmfestival der er på vej med en børnemediekonference.

DR er med.

Planen er at bruge hele to dage på at dele alt om børn der – hvis du ikke vidste det – er “den måske sværeste og vigtigste mediebruger af alle i dag”.

Der jo som bekendt – på et tidspunkt – vokser op og bliver ligeså besværlige – voksne – mediebrugere.

Maria Rørbye Rønn, generaldirektør i DR, glæder sig og siger:

 -Det er vores ambition i DR at bidrage til børnekulturen i Danmark og den ambition kan kun indfries gennem et tæt samarbejde med hele branchen. Derfor er jeg glad for, at vi sammen med Buster Filmfestival nu dedikerer to dage til at stå i børnenes tegn. Det kræver faglighed og et vedvarende fokus at kende og forstå børnemålgruppen, da det er et område, der er i konstant udvikling og forandring, starter hun og fortsætter.

Læs også  Viaplay trekantsdrama fortsætter i London

 -.Den viden og erfaring, vi har i DR, glæder jeg mig at kunne dele med andre, der arbejder med børn og medier, og jeg ser også frem til, at vi i DR kan få ny inspiration og åbne for nye samarbejder, slutter hun.

Mariella Harpelunde Jensen, programchef for Buster Filmfestival, glæder sig også.

Hun siger:

 -De danske børn fortjener film, tv-serier og spil, der fortæller om deres verden, deres kultur og historie. Det er vigtigere end nogensinde før, at der produceres stærkt dansk medieindhold til børn, og at vi kontinuerligt bliver klogere på målgruppen og involverer og indtænker dem direkte i indholdet. Vi vil gerne være med til at styrke hele det område, og derfor er Buster Filmfestival og DR gået sammen om denne børnemediekonference for at dele viden, udveksle erfaringer og blive endnu stærkere på den målgruppe, som vi laver det hele for, slutter hun.

Blandt de tilrejsende talere skulle allerede være eksperter fra BBC og LEGO samt NRK, der kommer med erfaring fra deres områder.

Festen for viden om børn og medier, bliver så ellers præsenteret og delt med resten af branchen i DR Byen den 26. og 27. oktober.

Vil du med, skal du forbi buster.dk, hvor du skulle kunne tilmelde dig.

Læs også  Netflix fører på tidsforbrug