Fiber ud af dit Venice

Er du til de der dyre og herlige cams, der – i princippet – jo også kan bruges til broadcast, bare de bliver suppleret med lidt ekstra lir, er her godt nyt.

Størrelsen Ereca, der er fransk, har tænkt lidt over tingene og er nået frem til at 4-6K ukomprimeret ud af et Venice, eller 8K ud af et Canon da skal være en mulighed.

Og selv om at det er lidt vildt, er der support for – op til – absolut ukomprimeret, hvilket – i princippet – betyder at der kan flyttes op til 1500MB i sekundet over fiber som stream.

Bag tiltaget finder du med andre ord en producent af hardware, der for – banale – 13.000 Euro, kan levere en fiber løsning, der – i princippet – er født til at kunne håndtere ukomprimeret FF ud af et Venice, eller hvis relevant et 8K kamera, der kan transmitteres, uanset om det er Madonna, Dronnincen eller andre der befinder sig foran kameraet.

Senderen spiser kun 160Watt – et gæt er at den også bliver lidt varm

I erkendelse af at vi fortsat ikke kender meget til Ereca, nøjes vi med at nævne at det altså er deres specs vi citerer, når vi kan fortælle at du kan “sende” op til 12 GBit/s ud at dit Venice, over deres system. ( via 4x12G )

Læs også  Pæn lille nyhed

Og nu hvor det er nok til alt fra Venice 16bit RAW til det næste 8K kamera, og de udvidede ambitioner der følger med, burde du være pænt fremtidssikret, hvis du investerer i et – eller flere – sådanne fiber systemer til broadcast.

Som vi læser det, er det muligt at kombinere herlighederne med et AXS-R7, så der samtidigt kan optages 16 bit internt i XOCN, som “back-up”.

Specs på det såkaldte Ereca Cam system er ( et sæt af sender og modtager koster cirka 13K Euro )

1x ERECA CAM Racer T12G dual 12G-SDI sende delen ( originalen kun har 2x 12G ind og skal opgraderes før den kan håndtere 12 GBit/s)

4x12G-SDI (BNC) ports to the Cam Racer TX camera unit (der dermed opdateres fra 2 til 4x BNC eller fra 270 MBit/s to 12 GBit/s )

1x ERECA CAM Racer R12G dual 12G-SDI receiver delen ( reelt en opdatering hvis du allerede har et sæt )

4x12G-SDI (BNC) ud på Cam Racer RX basen  (der skal opdateres fra 2 til 4xBNC eller fra 270 MBit/s to 12 GBit/s )

Fiber er/skal blot være et “almindeligt” standard SMPTE kabel.

Der findes modeller fra en enkelt 3G SDI sender/modtager til CAM Racer 4x12G.

Er du på et Canon C300/C500 er der support for Lanc protocollen.

Læs også  NEP Europe går op i UHD

Læs mere om 8K versionen her.