Magewell lidt mere til NDIHX

Er du ofte ude i situationer hvor det er relevant at konvertere til NDIHX, har du sikkert allerede en række udstyr der fungerer.

Det forhindrer dig dog ikke i at tjekke op på andet gear, der – måske – kan det samme, eller mere.

Om det er tilfældet med Magewell, der – vist nok – er fra Nanjing i Kina, overlader vi trykt til dig at finde ud af.

Sikkert er det dog at de netop har sluppet en Pro Convert Decoder, der kan håndtere NDIHX, hvilket kan spare en masse båndbredde og som sikkert også er smart i en masse andre sammenhænge.

Vi er med andre ord tilbage i  “media-over-IP” domænet, hvor NDI som bekendt hersker.

De kan også godt SDI

Deres nyeste Pro Convert for NDI til HDMI og Pro Convert for NDI til HDMI 4K, der begge er “standalone IP decodere” udvikler med andre ord mængden af gear der understøtter Newtek’s ideer med NDI media-over-IP.

Som vi forstår det, er der tale om eksisterende hardware, der blot skal opdateres, hvorefter det pludseligt er muligt at arbejde i lavere bitrater og i NDIHX i NDI 4.

Dermed kan du pludselig – med eksisterende eller nyindkøbt – Magewell hardware, valgfrit arbejde i “fuld båndbredde” eller en begrænset version.

Producenten løfter reelt først sløret for nyheden på det kommende – virtuelle – IBC, der går i luften den 8 til 11 september.

Læs også  Canons nye flagskib kan video

Er du inde i teknikken, kan du glæde dig over at disse Pro Convert decodere kan håndtere alt fra NDI til SRT, RTSP, RTMP, UDP, RTP og HTTP (HLS) strømme i enten H.264 eller H.265.

Skulle du i den forbindelse tænke at det er fint, men at nye algoritmer har det med at glemme de “gamle”, er det ikke tilfældet her.

Producenten lover at deres nyeste hardware ( via software opdateringer ) ikke glemmer tidligere NDIHX varianter, der – for eksempel – findes i ældre NDI/PTZ kameraer.

Smart hvis du lige leder efter manualen

Bedst af aflt er NDI 4 ret heldig i forhold til Discovery Server support, hvilket giver endnu flere muligheder, rundt omkring på netværket.

James Liu, VP of Engineering at Magewell, siger:

 -Flexible format and protocol support are key value propositions of our Pro Convert decoders, and we’re pleased to extend our NDI models with NDIHX, starter han og fortsætter.

 -With support for both full-bandwidth NDI and NDIHX – as well as internet streaming protocols – our decoders are now compatible with the broadest range of NDI sources from PTZ cameras and switchers to NewTeks NDIHX apps for iOS mobile devices, slutter han.

Læs videre heromkring.

Eller tjek dem ud på det virtuel IBC2020.