Video People bag NDI studie

Elektronik kæden ( med mere ) POWER, har netop fået etableret landets første “NDI studie”.

Bag teknikken finder du Video People, der har skabt et studie der både kan bruges internt til “opdateringer”, “træning” og “udvikling” og eksternt i forhold til kunder og generel kommunikation.

Og selv om at det ikke overrasker mange i branchen er et studie, der kører altid, ret heldigt i den forbindelse.

Ideen var at få studiet til at ligne det miljø de ansatte allerede kender

POWER kæden, der består af 17 butikker rundt om i landet, har nemlig 700 ansatte.

Der nu ikke længere behøves at tage på kursus weekend, men som i stedet kan se med på en skræm der hvor de befinder sig.

Problemet har ydermere været at det jo har været “besværligt” at samle mange ansatte et sted under Corona, hvorfor “intern fjern undervisning” virker som et godt alternativ.

Ikke blot her under krisen,. men såmænd også ude i fremtiden, hvor der kan spares mange transport timer og andet, ved at “mødes” via et studie.

POWER, afholder ydermere en masse Microsoft Teams møder, produktpræsentationer, producerer videoguides samt forestår salgstræning for de ansatte, hvorfor et studie er og bliver en god ide.

Selve studiet er i den forbindelse udstyret med tre Birddog P200 PTZ kameraer, der kan styres over NDI og PoE.

Produceren arbejder

Dermed er det muligt at styre og programmere de enkelte kameraer via en enkelt “kasse”, til Birddog Keyboardet, der er den der står for alt “kamerakontrol”.

Læs også  Teradek endelig med på NDI bølgen

Og nu hvor powerpoint er en vigtig del af mange præsentationer er dette også muligt via Birddog Mini enheden.

Det hele er så ellers forbundet via NDI, der giver en lang række fordele.

Det er let at tilgå alt udstyr, da det hele jo netop er på samme netværk.

Og da alt “snakker NDI”, kan alt altså indstilles fra “producer computeren”, eller hvis det brænder på, ude hos Video People, der – i første omgang – vil have muligheden for at gå ind opg hjælpe, hvis et eller andet driller.

Michael Gregersen fra POWER er glad for samarbejdet og siger:

 -Video People har været en troværdig og kreativ sparringspartner, som kunne oversætte ønsker og diverse indspil til et konkret studie. Det var vigtigt, at en samarbejdspartner kunne forstå vores behov, så der ikke blev bestilt hverken mere eller mindre ind og samtidigt udfordre vores tankegang til et studie. Blandt andet vores snakke omkring green screen studie vs. fast scenografi var givtige. Vigtigt var ligeledes, at studiet skulle kunne bruges af flere personer, som ikke nødvendigvis havde længerevarende uddannelse i, at producere video, starter han og fortsætter.

 -Det har været en meget spændende proces, som er gået fra snak, til tilbud og til et konkret studie, som opfylder de ønsker vi havde, som fungerer fuldt som aftalt. De kreative indspil og konkret sammenhæng mellem vores første samtaler til vi stod i et færdig studie. Video People overholdte vores aftaler og var proaktive på levering og opsætninger, slutter han.

Læs også  Mere True Crime på Dplay

Systemet er naturligvis allerede taget i brug.

Kort før studiet blev taget i brug

Studiet er i brug

Og henne i “hverdagen” fungerer systemet også.

Michael Gregersen forklarer:

 -Brugervenligheden er nøgleordet omkring hele løsningen. Både den software, der bruges til at producere videoerne, men også hardware som alle kan gå til. Jeg har ikke kunne sætte en finger på noget. Det som blev aftalt som løsning er også det, som er udført og leveret til aftalte tid, starter han og fortsætter.

 -Med vores nye studie kan POWER nå ud til alle vores kollegaer med både information og oplæring på kort tid. Alle kan med en enkelt knap i studiet udføre dette. Tilbagemeldingerne fra personale foran samt bag skærmen har været særdeles positive, slutter han.

Video People var dog ikke helt alene om at etablere studiet.

På lyssiden havde de således Atendi inde over.

Og da lokaliteterne ikke er de største valgte denne leverandør med at installerede 4 LED lamper fra Velvet Light, der bliver suppleret med et par “LED skinner i loftet”, som baglys.

Alt lys styres over DMX.

Producerbordet, hvor chefen sidder og bestemmer er udstyret med en 49 tommmer skærm, et Skaarhoj kontrolpanel til vMix, BirdDog Keyboard til kameraerne og det løse.

Kombinationen er let overskuelig og kræver – relativt lidt – instruktion, før den enkelte medarbejder kan afvikle studiet.

Læs også  JVC Roadshow i næste uge