Ultra Secure Content Sharing Service fra ioGates

I en verden, hvor data flyver rundt og lander de mest sære steder, er det på sin plads at have styr på både data og sikkerhed.

Det har de tænkt en del over, hos IOgates, der nu introducerer “Smart Links”, der supplerer de allerede smarte “from cloud to desktop” features op med endnu et niveau af sikkerhed.

Fokus er blandt andet – dem der roder med “dailies”, “metadata extraction” og alle de andre – lidt specielle – dele af vores alles hverdag.

ioGates, selv kalder deres nyeste tiltag for en “ultra-secure file-sharing services for media professionals”, der med “Smart Link automation” både sørger for metadata management og lidt itl.

Jesper fra selskabet forklarer her hvad det hele drejer sig, hvis du er i tvivl om disse features er relevant for jeres virksomhed.

Målgruppen er ud over reklamefilms folket også DITs, production staff og editores, der – løbende – bliver bedt om at lede på harddiske, servere og lidt til, efter “netop det klip”, ingen kan huske hvordan ser ud.

Nu kan der blot ( og cirka ) søges på metadata, og deles et link, der trækker DIT det rigtige sted hen.

Løsningen burde også kunne bruges i større “logge situationer”, hvor enorme mængder af data, blot kan ses ved 2-3 gange hastighed, og tilføres metadata, som “heromkring sker det vist noget”, eller lignende.

Læs også  Altid plads til en streamer til

ioGates taler mere om “slates”, “scenes” og “takes”.

Det hele kan som pointeret nu klares via en ny ioGates desktop app, der sørger for “secure uploads and downloads to and from mobile devices, workstations and servers”.

Bedst af alt sker det hele via de omtalte “Smart Links”, der både er kloge og som kun virker hvis du allerede har adgang til materialet. ( med lidt forbehold )

Tobias Steinmann, co-founder and CTO forklarer:

 -It is not only our customers who want to upload and download files to and from their account – it’s their clients and partners too. So ioGates works bidirectionally for sharing and receiving, starter han og fortsætter.

 -With these new capabilities, ioGates users can automate tasks within the ioGates “Smart Link” such as automatically transcode the original camera negative (OCN) content for download into a non linear editing (NLE) application. The user can also set ioGates to monitor for NLE export activity for that particular content folder and set it to share to an individual or an entire team. It’s deep control over what you share with and who you share it with, yet simple enough to set up in minutes, slutter han.

Tobias fortsætter:

 -Other vendors typically use a transfer app that requires account credentials for the login, which in our view is more complicated and assumes all the recipients to be users of the system, which is often not the case and therefore inconvenient, forklarer han videre.

Læs også  Creative Cloud kunder nu også Frame.io kunder

 -The new ioGates metadata extraction capability indexes file names, letting users search metadata to quickly zero in on clips. “It’s common to hear “can you find this take?” on set or in the editing room. Sifting through thousands of clips with obscure file names can be painstaking and time-consuming. But ioGates is able to search through metadata structures without the need for using XML, which is a massive simplification for non-technical users, understreger han og fortsætter.

 -With ioGates metadata extraction, you can find and use the exact details to quickly locate shots. This is especially important today where many productions are restricted to smaller crews on set and may not have a script reporter to track notes. ioGates is a massive time-saver, doing the heavy lifting of identifying and searching through the metadata associated with the raw production content. This allows directors to review shots and take decisions faster, slutter han.

Blandt de muligheder der er for at sætte flueben er muligheden for at skrive metadata ind som “kamera” 1, 2, 3, “audio recorder”, “actor/actress”, “scene”, “slate”, “take” og lidt til.

Det er muligt for DIT folk at bruge de samme features – og på samme måde – som de kunne være vant til med Silverstack fra Pomfort.com.

Læs også  Barnfind ude med farverig nyhed

Vil du vide mere må du læse videre her, hos ioGates, der såmænd er en dansk virksomhed der er baseret i København.