Discovery strammer EMEA op

Der bliver brugt mange fine ord i den netop annoncerede “omstrukturerring af den nordisk drift” hos Discovery.

Begreber som “at samle alle operationelle funktioner i en nordisk organisation” samt at der “arbejdes på at rationalisere”, dækker dog fortsat ikke helt over at der skal spares en masse penge, og at en heftig sparerunde ser ud til at være konsekvensen.

Uanset dette er Nicklas Norrby nyudnævnt GM for den nye nordiske virksomhed, suppleret med at alle CEO’er “nedlægges”, der jo så må resultere at dem der havde funktionerne bliver fyret.

Det betyder at Christian Kemp forlader, de mange kanaler og at Kasper Kryger bliver – lokal – “chef”, samt salgsdirektør for Discovery i Norden.

President & CEO for Discovery International Jean-Briac Perrette forklarer:

Kasper Kryger bliver – lokal – salgsdirektør

 -Vi har de seneste år arbejdet systematisk på at rationalisere vores drift og effektivisere i Norden, så vi kan frigøre tid og penge til at investere i lokalt indhold og digitale produkter. Vores mål er at være blandt de bedste streamingtjenester på markedet, og sammenlægningen af den nordiske drift giver os mulighed for at fremskynde denne indsats og bruge yderligere ressourcer på at udvikle vores digitale tilbud, skabe mere lokalt indhold af høj kvalitet og bringe fantastiske sportsgrene til alle typer skærme i hele regionen, slutter han.

Læs også  DR og TV2 er Sammen for Ukraine

Nicklas Norrby der nu er GM, er tidligere salgschef for svenske TV4 i 2017.

Han kommer til at rapportere til GM UK & Nordics James Gibbons, der er en del af Discovery EMEA, der såmænd også bliver “strømlinet”, med en grønthøster.

EMEA afdelingen er nemlig på vej med en masse nyt i forhold til, D2C, hvilket er en smart måde at pointere at Discovery ikke længere tror på at de lokale kabel TV distributører er deres “venner”.

Noget de – måske – lærte her i landet, hvor de – i hvert fald – er meget lidt venner med landets største operatør, YouSee.

Kasia Kieli, President and MD of EMEA forklarer:

 -We are working systematically to rationalise our operation and find synergies and efficiencies across our EMEA business. We have come a long way over the years and with this restructuring we have defined a clear path towards a leaner operating model, where we utilise the best competence across markets. By combining knowhow and leveraging our scale, we will be able to streamline decision making and operate with greater speed and focus towards future business opportunities, slutter hun.

Nicklas Norrby bliver GM for Norden

Så mens Norden – reelt – bliver samlet under England, bliver Benelux samlet under Tyskland, mens Spanien og Frankring ligeledes bliver samlet i en enkelt størrelse.

Læs også  Pluto TV viser potentiale

Rusland, CEEMCA, MEA samt ( alt ) pay-TV, bliver lagt et sted, nemlig under Victoria Davies, der dog er på barsel, hvorfor Jamie Cooke varetager den funktion indtil hun kommer tilbage.

De Polske aktiviteter der var meget mere end blot et par versionerede kanaler var tidligere under Piotr Korycki, Han ryger ud og ind kommer Kasia Kieli.

Christian Kemp der har været hos Discovery i 15 år siger:

 -Jeg takker af med stolthed efter 15 år i virksomheden og med 7 fantastiske år som administrerende direktør for Discovery Networks Danmark. Den nye Nordiske struktur giver rigtig god mening, og jeg er overbevist om, at det vil skabe en styrket tilstedeværelse i et forandrende mediemarked. Man ved, at når man tager sådan et job, så vil der altid være en risiko for at forholdene pludselig ændrer sig, og det må man aldrig begræde, starter han og fortsætter.

 -Jeg har altid været vant til et meget stort arbejdspres, men det er ingen hemmelighed, at det sidste års tid også har sat sine spor hos mig personligt. Jeg stod på barrikaderne i lang tid og kæmpede kampen mod den meget ejendommelige beslutning YouSee traf tilbage i efteråret 2019. Det var hårdt. Den største glæde i alle årene har været samarbejdet med alle de dejlige og dygtige medarbejdere. Det sammenhold og den fightervilje tror jeg ikke, man finder mange andre steder. Jeg er fuld af beundring, slutter han.

Læs også  Amazon AWS med i SRT Alliance

Norden ser efterfølgende således ud:

Nicklas Norrby (GM), Eivind Landsverk (Indhold), Sanny Ekstrand (Strategi og Drift), Kasper Kryger (Salg), Lina Friman (Planlægning), Franca Rossander (Partnerskab), Rebecca Rormark (Marketing), Christian Sonnefeld (Juridisk), Jos Dijkstra (Finans), Espen Skoland (Kommunikation), Winta Negassi (P&C) og Elina Valtia (operativ leder, Finland).