Næste Viaplay hit hedder Furia

Nu skal man sikkert ikke lede længe for at finde en lokal “Furia”, som vi gætter på hentyder til Furie, altså en en “hævngudinde i romersk mytologi”.

Og selv om at Nent Group ikke har sluppet meget om handlingen, ville det sikkert overraske de fleste hvis denne kommende serie ikke handlede om en “rasende kvinde” der hævner sig.

Emnet er i hvert fald pænt hot i serieland, så hvorfor ikke også på Viaplay.

Selve produktionen er i den forbindelse Norsk, da det er Monster Scripted der har Co-produceret med tyske X Filme Creative Pool Series samt ZDF.

Så måske der er lidt mere tysk i den, end Norsk.

Alt sammen noget du finder ud af når Gjermund Stenberg Eriksens film ( han er creator ) kommer til verden, på et senere tidspunkt.

Han har tidligere vundet en emmy for “Mammon”.

“Furia” bliver ikke overraskende optaget i både Norge og i Tyskland, hvor fokus begge steder er “right-wing extremism”

Som tit med Nent Group, starter det hele i en meget lille by, langt ude på landet – denne gang i Norge – hvor norske Asgeir (spillet af Pål Sverre Hagen fra “Beforeigners”) er sammen med undercover politi kvinde Ragna (spillet af Ine Marie Willmann, du kunne kende fra “Exit”).

Ine Marie Willmann har tidligere spillet diva i Sonja

Hun har ( eller skal til ) at infiltrere den nationalistisk “subculture”, som PM omtaler de ekstrem højre orienterede som værende en del af.

Læs også  Masser af DR TV kultur dette efterår

En underverden af had, bliver højrefløjen også beskrevet som, hvorfor serien så ellers følger et “terrorist plot” ( en terror plan ?) der starter i Norges bjerge, men som fortsætter langt ind i Europa.

Et gæt herfra er at der sker en del i Tyskland.

Filippa Wallestam, Nent Group Chief Content Officer, glæder sig over at serien nu optages, og siger:

 -It’s uncommon to see a female lead character who appears to be driven by such extreme rage as Ragna, which makes her a grimly fascinating focus for this complex and topical series. “Furia” explores some of the most disturbing subjects of any Viaplay original yet – this is noir from a truly dark place. We have brought together an incredible line-up of Norwegian talent to tell an ambitious story that will engage and unsettle streaming audiences across the Nordic region and beyond, slutter hun.

Instruktør på den serie bliver Magnus Martens, der som vi forstår det, står for at gøre dette på alle 8 episoder, med lidt support af Lars Kraume.

Noget han ikke er helt uvant med, da han tidligere har stået bag episoder af “Agents of S.H.I.E.L.D”, “The Walking Dead: World Beyond” og “Good Behavior”.

Ud over Pål Sverre Hagen og Ine Marie Willmann, kan Viaplay kunder se frem til Trond Espen Seim (“Mammon”), Preben Hodneland (“The Machinery”) og Henrik Mestad (“Occupied”).

Læs også  Ny serie fra Viaplay

Tyske X Filme Creative Pool, har tidligere stået bag “Babylon Berlin” mens – gætter vi på – ZDF har planer om at sende serien, i Tyskland.

Nent Group har stadig det mål at de vil frigive 30 originale serier hvert år, så deres kunder har noget at glæde sig til.

Og selv om at størrelsen er nordisk, er der – desværre – kun meget få danske serier med i bunken af serier, der primært er norske, svenske og islandske.a