DR i Hjørring dette efterår

Som altid med DR, byder dette efterår også på et tema.

Denne gang er det Hjørring kommune det handler om.

Uanset det, kommer efteråret til at handle om Hjørring kommune, når DR og “en række samarbejdspartnere” sætter “fokus på biodiversitet og den vilde natur i Danmark”.

Altså i Hjørring.

Midt i det hele finder den interesserede Frank Erichsen, der får den ledende rolle i “Giv os naturen tilbage”, der er en længere programserie fra Hjørring kommune.

En Kommune, der er fuld af “ambitioner om at skabe mere vild natur”.

Formodentligt endnu en årsag til at DR er taget til Hjørring, sammen med Impact TV, der har leveret produktionen.

Blandt de mange vigtige og væsentlige spørgsmål seerne kan se frem til at værten stiller er:

Her svirrefluen

Hvordan sikrer man levesteder for svirrefluen? 

og

Blåfuglen, som Bo Skelmose også har fotograferet.

Og nu hvor der er premiere den 16. september, er der vel ikke meget andet at gøre end at sætte sig i sofaen, og håbe på at kaffen stadig er lun, næste onsdag.

Lidt mere konkret, kan seerne se frem til et kig på “den vilde natur, dens udfordringer og muligheder”.

Dermed bliver efteråret altså meget forskellig fra foråret, hvor “Vilde, vidunderlige Danmark” kiggede på den “danske flora og fauna ( der ) er både storslået, berigende, barsk – og højst overraskende”.

Læs også  EBU fylder 70 år

DR er stadig inde i et partnerskab med Naturstyrelsen, Friluftsrådet og Danske Naturhistoriske Museer, der løbende tilbyder “et hav af aktiviteter gennem efteråret med både biodiversitet, vilde dyr og vild mad på programmet”.

Frank Erichsen, forklarer:

 -Det er overraskende at se, hvad der kan ske for biodiversiteten på så kort tid, når vi tænker en lille smule anderledes, end vi plejer. Ved at lade græsset gro og forvilde vores haver eller altankasser, kan man skabe en stabil og permanent ændring for naturen og insekterne, slutter han.

DR lover også andet nyt om “naturen”, dette efterår.

Som eksempel kommer der en række “inspirationsvideoer”, som DR kalder for “Vilde haver”, der fra engang sidst i september, vil være til at finde på DRTV.

Disse vil indeholde “konkrete ideer og forslag til, hvad man selv kan gøre for at udvikle insektlivet i haven eller altankassen”.

Det her er Blåfuglen der – lidt – ligner en sommerfugl ogs kendt som Polyommatus icarus

P1, P3 og P4 Østjylland, samt P4 Fyn følger op med blandt andet et samarbejde i efterårsferien med Det Danske Spejderkorps. ( det kan være at det er på P4 Østjylland, red. ) 

Henrik Bo Nielsen, der er direktør i DR Kultur, Børn og Unge, forklarer:

 -Partnerskabet “Vores Natur” er en væsentlig og vigtig forlængelse af DR’s natursatsning, fordi vi for alvor kommer ud i naturen sammen med danskerne, og den opgave kunne vi ikke have løftet alene, men har stor gavn af projektets mange partnere. I efteråret bliver vi klogere på den vilde natur, og så håber vi, at vi giver danskerne både inspiration, mulighed og lyst til at komme ud i naturen, og dét er jo netop hele formålet og ambitionen med natursatsningen, starter han og fortsætter.

Læs også  Connected TV udviklingen

 -Som en del af dette samarbejde har en lang række organisationer og aktører, der arbejder inden for naturområdet, udarbejdet projekter, hvor befolkningen kan opleve naturen på en særlig måde.