Bliver FX6 et FF kamera

Nu hvor det er blevet tid til IBC2020, begynder flere spørgsmål at trænge på.

Et af dem er naturligvis om det kommende ( november/december ) Sony FX6, der bliver en lillesøster til deres FX9, bliver et S35mm CMOS kamera, eller en FullFrame CamCorder.

Her på redaktionen var vi – indtil for nyligt – sikre på at det ville blive et “fint Cine Sony” med en S35mm CMOS.

Nu er vi ikke længere helt sikre.

Sony er jo nærmest kendt for at kaste ældre “modeller” ud med badevandet.

Og nu hvor Full Frame er populært, er det vel på sin plads at kunder der har investeret i FS5ere, FS7ere, købt F55ere eller F5ere, da bare “skifter dem ud” med et FX6 eller FX9, hvis de ønsker at arbejde på et moderne kamera.

Igen.

Vi ved det ikke, og der er ingen nye rygter vi har hørt om FX6.

Vi har til gengæld forstået at der kommer “et eller andet med C” fra Canon den 24. september og at Sony ( formodentligt ) lancerer et Sony A7c, den 15. september, der bliver et 24MP CMOS spejlløst kamera, der kan optage i op til 4k30p på et enkelt SD kort.

Prisen bliver “højere” end 2100 Euro.

Og så er der jo det rygtede Canon RF 14-21mm f/1.4L USM, der ser ud til at kombinere to ting, nemlig stor lysfølsomhed og en zoom.

Læs også  Sony opprioriterer IMS og skyen

Rygtet om denne brede zoom, er dog ikke nået længere end til at der – rent faktisk – mangler en “ekstrem hvidvinkel” til RF systemet, og at en 14-21mm f/1.4L ville få pænt mange til at savle, da det dermed – også – bliver muligt at få en uskarp baggrund med en 14mm på et Canon, uden at bruge et Sigma.

Dette kommende RF 14-21mm, skulle efter sigende være “et usikkert” rygte, hvorfor det er langt fra sikkert at nyheden lander på hylderne i år.

Dem der ved noget om det, siger intet, men benægter ikke at det er – pænt sikkert – at en sådan zoom, ender med at koste mere end 4000 Euro.

Her Nikons bredeste en 6mm FF

Lige for at vende tilbage til Sony, og deres kommende FX6, så skulle der komme en – eller flere – nye objektiver, der bliver sluppet sammen med ( oplysninger om ) det kommende kamera, der den 15. september.

Det eneste der – måske – er kendt, er at denne kommende serie eller enkelt objektiv hedder “V” og at det bliver en entry level serie.