BBC Three snart helt væk

Det er ved at være sidste udkald for de broadcastere der ønsker seere under 55 år.

Også i England.

Her har de som bekendt inspireret lokale politikere til at “tvinge” DR til at fjerne den lokale “3er” fra sendenettet og flytte den over på Internet, med et mindre budget.

Tilbage i England, gik det ud over deres “3er”, BBC Three, der ( uden tvivl ) er inspirationen til DR3.

Denne kanal, der blev flyttet “over på Internet”, er nu så overset, at selv politikerne har bemærket at de unge vælgere – forvirret – spørger dem om hvad BBC er for noget, når de begynder at tale om denne – ellers – stolte broadcaster, der såmænd heller ikke har fat i seere – meget under – 55 år.

Illustrationen er fra en DR3 serie

Modsat herhjemme, er der tal ude om BBC Three.

Og det er pænt uhyggeligt.

Kanalen, der gik “digital-only” tilbage i 2016, var – ikke overraskende – allerede delvist overset da den levede so TV kanal.

Derfor er et tab på af 72 procent af de seere, kanalen havde tidligere. voldsomt.

Tallet der kommer fra Enders Analysis, kan ydermere fortælle at det ikke “kun” er “selve kanalen BBC Three”, der er på vej over i forglemmelsen.

Det er alt indhold fra BBC Three, inkluderende det som ender på BBC flow TV.

Læs også  Channel 4 skal privatiseres

De unge seere, der ellers var glade for kanalen, viser deres totale mangel på loyalitet ved – på BBC iPlayer – ligeledes totalt at ignorere BBC Three.

Her er det nemlig vilde 89 procent af de tidligere seere, der ikke længere bruger kanalens indhold.

Nyeste director-general Tim Davie, for hele BBC, har været inde på at BBC Three, burde komme tilbage som lineær TV kanal.

Noget der – som bekendt – også bliver talt om her i landet, da de unge også klør sig oveni hovedet når landets politikere taler om Danmarks Radio. ( der jo sender andet end radio ?)

Det specielt ved BBC Three, er at kanalen bliver ved med at udvikle – ekstremt succesfulde formater ( TV serier ) der bliver solgt til et utal af markeder.

dr3-2.jpg
Grafik fra DR3 omtale

For – på et eller andet tidspunkt – at ende på BBC.

Som eksempel er “Normal People”, “Killing Eve” og “Fleabag” et par serier, der endte på Amazon Prime og HBO, før englænderne fik lov til at se dem.

Altså lige bortset fra de få der kiggede med på BBC Three. ( som ingen ser )

Neil Thurman, der står bag Enders Analysis analysen er honorary senior research fellow in the department of journalism at City, University of London.

Læs også  De unge i UK viser vejen

Han forklarer at “de fleste” BBC Three seere heller vil se kanalen som flow, hvorfor de har droppet kanalen, da den jo kun eksisterer på Internet.

Herhjemme oplevede vi så sent som i juni at “DR3 serien” “Tessas Hævn” havde 271.000 seere som stream TV.

Her lige en promo for Killing Eve for nyligt afsluttede sæson 3 på HBO Nordic ( obs det er sæson 3 trailer, så der kan være spoilere hvis du ikke har set de to første )