DR og TV2 har igen det meste landsholdsbold

Discovery ser ud til at være inde i en stime af kendelige nyheder.

Efter at de har tabt retten til at sende Premier League og fra 2021 ligeledes Europa League, kan de se frem til – i 2022 – at måtte sige farvel til de mange seere der kigger forbi deres hovedkanal, når de sender landskampene.

De mange landholdskampe, flytter i stedet til TV2, hvilket betyder at alle danske herrefodboldlandsholds kampe fra 2022 og frem til 2028 lander på TV2.

Suppleret man det op med at DR – delvist sammen med TV2 – har sikret rettighederne til EM-fodboldslutrunderne UEFA Euro 2024 og UEFA Euro 2028, på hver deres hovedkanal, er det svært ikke at se en tendens der ser ud til at handle om at rettighedshaverne igen satser på DR og TV2.

Administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen siger:

Anne Engdal Stig Christensen og Sportschef, Frederik Lauesen

 -Det er ikke mindre end fantastisk, at det er lykkedes igen at få herrefodboldlandsholdet tilbage på “Hele Danmarks hjemmebane”. På TV2 gør vi alt, hvad vi kan, for at samle danskerne om store begivenheder, og er der noget, som kan samle danskerne, er det vores bedste landshold i fodbold og håndbold. Med den nye aftale er fodboldlandsholdet tilbage på den helt store scene, og vi glæder os til at udvikle og genskabe den store begejstring om fodboldlandsholdet, starter hun og fortsætter.

Læs også  Over en milliard så FIFA Womens World Cup 2019

 -Det glæder mig, at vi sammen med DR kan bringe EM-slutrunderne ud til alle danskere. De store slutrunder hører hjemme på de nationale kanaler, og både vi og DR har en stolt tradition omkring de store samlende sportsevents som EM- og VM-fodbold, slutter hun.

Det er ikke på plads endnu hvor mange af slutrunderne i 2024 og 2028 DR og TV2 ender med at komme til at sende.

Planen er at “fordele dem ligeligt”, så det ender sikkert fint.

Sportschef, Frederik Lauesen, er også glad.

Han siger:

 -Denne aftale er selvfølgelig af kæmpe stor betydning for os. Det danske fodboldlandshold betyder meget for så mange danskere, og de fleste af os har minder om store øjeblikke med landsholdet. Aftalen er også fantastisk for vores sportskanaler TV2 Sport, TV2 Sport X og selvfølgelig for TV2 Play, hvor du kan få det hele. Landsholdsfodbold er noget helt specielt, og vi vil kunne tilbyde et utal af kampe med de bedste landshold i Europa, starter han og fortsætter.

 -Der vil ikke være mange uger om året, hvor der ikke vil være topfodbold på vores platforme. Når klubfodbolden ligger stille, tager landsholdene over. Vi fodboldfans bliver forkælet, slutter han.

Henne på DR er de også glade.

Derfra siger mediedirektør i DR Henriette Marienlund:

Læs også  Corona eller ej - der er dart på Viaplay

 -Jeg er superglad for, at det er lykkedes igen at erhverve rettighederne til EM-slutrunderne i fodbold, så vi fortsat kan samle og engagere danskerne omkring de største og vigtigste sportsbegivenheder. Sport skaber fællesskab og samler befolkningen på tværs af landsdele, alder, uddannelse og alle mulige andre forskelle. Derfor er det vigtigt for DR at være med i de store, unikke sportsbegivenheder og bringe dem ud til alle danskere, slutter hun.