Sony lovede et nyt kamera

Dagens kamera nyhed kommer fra Sony, og hedder Alpha 7C.

Og selv om at det ligner endnu et af slagsen, er der en del interessante detaljer ved dette 7C, der i følge producenten er verdens mindste Full Frame ( spejlløse ) kamera.

Tager vi nu først de interessante detaljer, er der tale om et “fotografi apparat”, der – reelt – er et video kamera, der også kan tage still billeder.

Og til 16.500 for hus alene, er det ikke helt forkert at mene at du får alle specs fra en af de større – og dyrere – modeller, til en bedre pris.

Specs, der inkluderer en 24.2MP full-frame back-illuminated Exmor R CMOS sensor med en BIONZ X image processing engine, der tilbyder 15 blænders dynamik, samt en bunke andre features, faste brugere af Sony spejlløse nu har vænnet sig til at bruge.

Den enorme optik er såmænd bare en 35mm Sigma – det er huset der er lille

Kameraet der blot vejer 509 gram, kan ydermere købes med en usædvanlig uinteressant pan-cake zoom, der hedder FE 28-60mm F4-5.6.

Fokuserer vi udelukkende på videodelen, minder 7C endog voldsomt meget om et par andre “7ere”, der jo er kendt for at levere.

7C’s video del tilbyder  – ikke overraskende – 4K video i såkaldt QFHD der ( i princippet ) er 4 HD billeder og ikke et enkelt UHD billede.

Læs også  Sony viser 127MP CMOS frem

Dermed er de “4K” dette kamera kan levere naturligvis i 3840 x 2160, hvilket burde være nok til alt broadcast.

Der er support for HDR, HLG og diverse former for S-Log/S-Gamut.

Og så kan der optages i HD i op til 120fps.

Bruges der Sony glas, burde de mange “Real-time Eye AF” funktioner, fungere på video også.

Pænt smart er “movie” knappen nu oven på kameraet, hvilket – igen i princippet – betyder at du kan gaffe det fast til en væg, i et meget lille rum, og stadig have plads til til et 4K kamera.

På lydsiden er der nu et “digital audio interface”, der kan monteres på kameraet Multi Interface (MI) sko, der er der hvor – lidt ældre kollegaer – plejede at montere flash.

Igen – huset er virkeligt lille

Er du ung og moderne kan du nu montere en ECM-B1M Shotgun Microphone eller et XLR-K3M XLR Adaptor Kit, så der kan monteres alt fra en retningsbestemt mic til en lavalier ( med XLR out ) der så ellers kan justeres.

Der er absolut intet om hvor hurtigt nyheden brænder sig igennem et batteri, når der optages i UHD, ganske som det også er ukendt hvor hurtigt kameraet smelter, hvis der optages monteret på en varm væg, i et par dage.

Yann Salmon Legagneur, Director of Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe, er dog glad for nyheden, hvorfor han siger:

Læs også  BBCs iPlayer viser vejen for PBS TV

 -We are committed to creating the best tools possible based on the needs of our customers, starter han og fortsætter.

 -The new Alpha 7C camera and FE 28-60mm F4-5.6 zoom lens pack many of our most advanced imaging technologies in a brand new design that is the smallest and lightest full-frame camera and lens system in the world. This opens up a new world of possibilities for creators, giving them the uncompromised power of a full-frame system in the palm of their hand, slutter han, og pointerer dermed at Sony vurderer nyheden som et slags “konsum kamera”, der – sagtens – kunne tænkes at hitte langt ind i det professionelle produktions miljø.

Vi erkender ikke at vide om det er muligt at optage eksternt på nyheden.

Når det er på plads lander kameraet på hylderne til oktober, og skulle ende med at koste 16.500 kroner

Du burde allerede idag kunne læse videre om nyheden her ( på dansk )

Her et par videoer om produktet

Først en relativt kritisk video, hvor 7C’eren bliver indviet på en hamp mark, nedenunder Sonys egen launch video