ISE 2021 udsat

Hvis du allerede nu gik og glædede dig til ISE 2021, der i februar løfter sløret for alverdens nye innovation til AV markedet, bliver du nødt til at blive hjemme.

ISE 2021 er nemlig udsat.

Og nu hvor denne fagmesse er udsat frem til juno, har du allerede gættet det.

ISE2021 er på vej ind i en (?) faglig konflikt med InfoComm 2021, der – stadig – forventes afholdt i Orlando, Florida fra den 12 til den 18 juni 2021.

Året 2021 ser med andre ord allerede ud til at være dybt ramt af Corona, her 3-4 måneder før årsskiftet.

ISE lover i samme omgang at de er på vej med “RISE Digital”, der – ikke overraskende – bliver en – løbende – men digital version af ISE, der kommer til at køre “året igennem” og supportere “the live show”, der altså er flyttet frem til juni.

ISE er udsat – men bliver stadig interessant

Mike Blackman, ISE MD siger:

 -Talking to US-based companies, they’re concerned about travelling to Europe and whether they’ll be allowed to travel as we expect that travel restrictions may still be in place. The result of that is that they’re concerned that they won’t be able to man their stands, starter han og fortsætter.

 -What we believe will happen is that companies with European staff may have a reduced presence – we don’t know that yet, and we’re still talking to them – and the same will happen to InfoComm as well, the other way around, forkalrer han videre.

Læs også  Er du til teknik er det i KB Hallen i år

 -We believe that next year, the family of shows that includes all the InfoComm shows worldwide will be quite regional in terms of attendance and maybe also with some exhibitors, slutter han og bliver suppleret af AVIXA’s senior director of communications Joe Lloyd, der står bag både ISE og InfoComm.

Hun siger:

 -InfoComm is not moving (because of the ISE date change), starter hun og fortsætter.

 -The show, with all of our best intentions, is happening June 12–18, with the exhibit hall open June 16–18. From a US perspective, we look at ISE as our show, just in another country. But what’s interesting is that when you look at the attendee breakdown, these really are regionalized shows, slutter hun.

Mike Blackman fortsætter:

 -We’re trying to move from a date where the hotels were relatively inexpensive to date when they’re normally busier, and trying to negotiate rates so that exhibitors and attendees are not affected by substantially higher pricing. We’re halfway through that process and most hotels want to work with us. But we haven’t finished that process. So the news getting out earlier hasn’t helped our negotiating position with those hotels; we’re still working on it, but it is more difficult now, forklarer han videre.

Læs også  Ikke alle tror på Disney Plus

 -From our many conversations, it is clear the industry can’t wait to get back together doing business face to face and we are committed to delivering an engaging and safe in-person ISE in 2021. We feel by moving the event to June, it provides time for the industry to adapt and restore balance. We look forward to hosting the global AV community in our new home in Barcelona, slutter han.

Dermed er – stort set alle – tradeshows/fagmesser i år og første halvdel af 2021 blevet aflyst eller udsatte.

Og selv om at det er en kedelig detalje, må man formode at andet halvår står samme foran samme udfordring, med mindre at der bliver opfundet en vaccine, der rent faktisk fungerer som lovet.

Du kan læse mere om Integrated Systems Events her

Her promo for sidste års ISE festival