Masser af nyt fra Adobe Cloud

Adobe har som altid en masse nyt med, de tager på IBC.

Der denne gang endte som The IBC Showcase, hvor Adobe Video World her de sidste par dage har vist de nye features frem du nu kan ( eller snart kan finde ) i Adobe Premiere Pro, After Effects og i Audition. 

Hvis vi starter med Premiere Pro, er overskriften “Streamlined Workflows, Maximum Speed”, hvilket – ikke overraskende – handler om at der for den rutinerede bruger, er flere features, der kan få sat – om muligt – endnu mere fart i de enkelte jobs.

Blandt de nye features er Quick Export, der fortsat er i public Beta.

Så kan der skydes ud i HDR og HLG

Reaktionerne skulle dog have været så positive at det nu blot er et spørgsmål om tid, før denne feature bliver integreret fuldt ud i Premiere Pro.

Har du ikke pillet ved den, giver den brugeren muligheden for at tage fat i de hyppigst brugte export settings i “header bar’en” og så ellers få eksporteret i en fart.

En anden feature der er værd at bemærke er Scene Edit Detection der giver editorer flere muligheder for at finde tidligere klippede sekvenser. Herunder klip og andet, så det er muligt at gentage eller kopiere bestemte funktioner.

Nyheden får hjælp af Adobe Sensei machine learning featuren. 

Læs også  Spanske Primes

Slutteligt er der nu mere support for HDR, der giver broadcastere muligheden for at arbejde i Rec2100 HLG/HDR, i Premiere Pro, så der kan klippes til – for eksempel – BBC, der er vilde med HLG.

Er du til After Effects, er der også masser af nyt.

3D oplevelsen og håndtagene til at trække i er blevet forbedret

Adobe selv mener at de har moderniseret 3D oplevelsen.

Som eksempel er der kommet en række 3D Transform Gizmos, der kan navigere en scene hurtigere og mere intuitivt.

Det er også blevet lettere og hurtigere at scallere og positionere, samt at rotere lag med nye guides der nu også viser hvor langt det enkelte objekt er blevet roteret ( i det enkelte lag )

Slutteligt kan du skifte mellem gizmo modes og fokusere på en enkelt del af jobbet, og få den helt på plads, før du kaster dig over den næste del.

Der er også kommet nye Camera navigation tools, der hjælper i forhold til kigget ind i modellen
Disse er ( blandt andet ) orbit, pan, og dolly around objects via shortcuts 

Vi har fundet et par videoer om emnet