HBO tog de fleste Emmyer

I konkrete tal løb HBO, der som bekendt har en afdeling her i landet, der hedder Nordic, med 34 Emmyer, hvilket lyder af mange, og som også er det.

HBO har dog – i år – valgt at medregne de såkaldte Creative Arts Emmy priser, for at komme op på dette flotte antal. ( hvilket vi gætter på at alle andre så også gør, red. )

Omvendt vandt de flere af de helt rigtige priser.

Som eksempel vandt de prisen for bedste dramaserie, med “Succession”, mens Watchmen løb med prisen for bedste miniserie.

Det var i den forbindelse mest “Watchmen”, der imponerede ved at vinde hele 11 priser, der inkluderede prisen for bedste kvindelige hovedrolle i en miniserie, og dermed til Regina King. ( og en masse Creative Arts Emmy’er, som vi kommer ind på senere )

“Succession” løb med hele syv priser, inklusiv prisen for bedste mandlige hovedrolle i en dramaserie.

Antal priser er – som vi forstår det – en kombination af Creative Arts Emmy og almindelige

Den pris gik til Jeremy Strong.

Zendaya fra “Euphoria” løb med prisen for bedste kvindelige hovedrolle i en dramaserie.

Mark Ruffalo løb med prisen for bedste mandlige hovedrolle i “I Know This Much Is True” i miniserie-kategorien. En serie hvor Yahya Abdul-Mateen II løb med prisen som bedste mandlige birolle, for hans arbejde i “Watchmen”.

Uzo Aduba løb med prisen for bedste kvindelige birolle i Mrs. America.

Læs også  Beforeigners s2 bekræftet

I konkrete tal løb de forskellige HBO serier med masser af priser:

Watchmen: 11

Succession: 7

Last Week Tonight with John Oliver: 4

Euphoria: 3

The Handmaid’s Tale: 1

Insecure: 1

Mrs. America: 1

Bad Education: 1

I Know This Much Is True: 1

Rick And Morty: 1

Vikings: 1

We are the dream: The Kids of the Oakland MLK Oratorial Fest: 1

The Apollo: 1

Som pointeret inkluderer listen også de uddelte Creative Arts Emmy’er.

Du finder listen over de nominerede til Creative Arts Emmy’erne her.

En anden streamer der også er glad, i dag, er C More.

Deres nye sats “Schitt’s Creek“, der er en 6 sæsons serie om en ( tidligere ) meget rig familie der pludselig står uden midler, men som fik lov til at beholde byen Schitt’s Creek, som de så flytter til.

Serien er comedy, og blandt de mange historier om den, er at den er skrevet af far og søn, der optræder som far og søn i serien.

Og nu hvor de netop har vundet hele 9 ud af 15 nomineringer, har du gættet det.

Serien, der oprindeligt er fra Canada, men som nu er nået til USA, via Pop TV, og her til landet via C More, overrasker positivt.

Blandt de priser serien vandt er priser for bedste komedieserie, priser for bedste manuskript og priser for bedste instruktion, og så blev der uddelt et par Emmy-statuetter til Eugene Levy og Catherine O’Hara, der spiller hovedrollerne som forældre i serien.

Læs også  TV2 siger det DR ikke tør

Selv søsteren Alexis Rose, der spilles af Annie Murphy fik en Emmy for birollen som søsteren, ganske som Daniel Levy, fik en for bedste birollen som David Rose.

Jamen tænker du så, hvor er Netflix henne, tænker du sikkert.

De vandt skam også en masse.

Herunder for “Best Supporting Actress in a Drama Series” , hvor Julia Garner (“Ozark”) vandt og så vandt Maria Schrader for bedste instruktion af a Limited Series, Movie or Dramatic Special, for  “Unorthodox” ( vi gætter på at en god del af deres andre priser også er at finde blandt Creative Arts Emmy’erne som du kan finde her ).

Apple TV+ vandt en enkelt pris for deres “The Morning Show”, der gik til Billy Crudup, for bedste Supporting Actor in a Drama Series.

HBO vandt i år en god del af deres priser for den mere teoretiske del af film og TV serie produktion.

Andrij Parekh vandt således prisen som bedste instruktør af a Drama Series, mens  Jesse Armstrong vandt prisen som bedste Writing for a Drama Series for “Succession,” episoden “This Is Not for Tears”.

Slutteligt vandt Damon Lindelof og Cord Jefferson fortjent prisen for bedste Writing for a Limited Series, Movie or Dramatic Special for deres arbejde på “Watchmen,” konkret episoden “This Extraordinary Being”.

Læs også  Sesame Street flytter ind på HBO Max