Vi er 191 millioner EU streamere i 2025

Der er sikkert stadig enkelte broadcastere og kable TV selskaber der går og håber på at “det der streaming” går i sig selv og at kunderne finder tilbage til de hundedyre TV kanal pakker, der ikke kun er dyre.

De er som regel også sammensat sådan at den enkelte kunde er nødt til at købe adgang til langt mere end “nødvendigt”, for at kunne se bestemte kanaler.

Behørigt suppleret med at broadcasterne efterhånden totalt har glemt at der findes seere under 50+. 

Forbrugerne her i landet, har – indtil videre – stort set ignoreret den detalje, hvilket bedst understreges af at mindst 500.000 husstande – uden at kny – har købt adgang til de samme tjenester flere gange, mod at det samme indhold – for eksempel – også fungere på andre platforme end som flow TV.

Nye tal, ser ud ud til at pointere at forbrugerne er ved at få nok, og at både broadcastere og kabel TV udbydere har et problem.

Størrelsen Digital TV Research, vurdere som eksempel at vilde 35 millioner husstande ( eller abonnenter ) vil starte på at streame alene i 2020, i Europa.

Og selv om at vi ikke er specielt overraskede her på redaktionen, er det oplagt at udviklingen også kunne kaldes for Disney+, der må formode at være den streamer der trækker udviklingen, suppleret af at gennemsnits alderen på “streamere” vokser heftigt, nu hvor den ældre del af befolkningen – også – køber adgang til streamtjenesterne.

Læs også  Streamerne er flyttet ind i stuen

Digital TV Research, der har kigget på udviklingen i Europa frem til 2025, vurderer fortsat at Netflix vil være den største tjeneste om 5 år.

Desværre har størrelsen kun 68.49 millioner betalende EU-kunder på det tidspunkt, hvilket – måske – er så få at størrelsen lukker store dele af deres produktionsfaciliteter ( for eksempel i Spanien og i England ) og det heftige opkøb af indhold.

Vurderingen fra Digital TV Research, er dermed at Netflix står til at tabe op imod millioner af kunder frem til 2025.

Simon Murray, principal analyst at Digital TV Research, forklarer: 

 -Disney Plus will have a huge impact. However, we have downgraded Disney Plus since our last forecasts in April. After strong early take-up and based on its June results, subscriber growth will decelerate rapidly. We have increased our forecasts for the ‘other’ category due to the wave of launches due from the likes of Hulu, Paramount Plus ( der åbner i disse dage, red. ) and Peacock, slutter han og ser dermed ud til at vurdere at disse tjeneste også – i en ikke fjern fremtid – bliver EU- tjenester, der alle sammen spiser Netflix kunder.

Når det er på plads, er og bliver udviklingen i “Europa”, i de “veludviklede” (?) lande at der i 2025 vil være 101 millioner flere SVOD kunder.

Læs også  Lineært TV begynder at knirke

Holder dette tal, vil der i 2025 være 191 million streamkunder i Europa, der dermed ( formodentligt ) har overhalet USA, som primært marked for streamere.

Netflix der – på en eller anden måde – både vinder 25 millioner kunder, og taber endnu flere vurderes som den store taber, mens Amazon forventes at gå fra 22,9 millioner kunder i år og frem til 35,9 millioner kunder i 2025. 

Disney+ forventes at bliver den helt store vinder med en udvikling fra de nuværende 16,9 millioner kunder, der bliver til 39,4 millioner kunder i 2025.

Vi har lige fundet en promo for endnu en serie der er på vej fra hvad der ligner stream vinderen, som 5-6 millioner har tjekket ud på 9 timer.