Mere True Crime på Dplay

Nu hvor Discovery Networks Danmark ikke længere omtalter om hvorvidt deres formater også bliver sendt som flow TV, nøjes vi hermed med at nævne at du nu kan se frem til Sebastian Richelsen der bliver den gennemgående karrakter i et nyt krimiformat, som Discovery Networks Danmark er på vej med.

Formatet, der – ser ud til at være – et slags True Crime format, hvor “otte uopklarede danske drabssager”, bliver “opklaret” eller i hvert fald kigget efter i sømmene, følger Camilla og Kristine ( kendt fra Mørkeland ) og Sebastian Richelsen, der både er journalist og tidligere efterforsker, der sammen “forsøger at finde svar på de uafklarede spørgsmål”.

Og da det jo – som bekendt – sjældent går stille for sig, når Camilla og Kristine kigger forbi, er der altså en masse at glæde sig til, her fra den 30. september hvor der er premiere på Dplay.

Discovery Networks Danmark kalder selv formatet for en “TV hybrid”, hvor Camilla og Kristine der jo egentligt er kendt som podcastere sammen med (TV)  journalist og tidligere efterforsker hos politiet, Sebastian Richelsen, forsøger at (gen)opklare hele otte uopklarede danske drabssager.

Formatet der bliver lanceret som “Ind i mørket”, bliver ikke kun nyt i forhold til at der skiftes mellem podcast og TV.

Læs også  Det magiske tal er 499

Der bliver også brugt tegninger, der – i et sort/hvidt univers, “er med til at sætte stemningen for programmerne”.

Konceptet er så ellers at Sebastian Richelsen “undesøger de faktuelle omstændigheder omkring de uopklarede drab ved at snakke med vidner, pårørende og de politifolk, som var på sagerne”.

Planen er med andre ord at “få svar på Camilla og Kristines spørgsmål, eller ting de undrer sig over”, mens “han håber på at der kan dukke ny viden op, når man mange år efter ser på sagerne med friske øjne”.

Camilla og Kristine fra Mørkeland forklarer

 -Vi har lavet Mørkeland hver mandag i mere end to år, så da muligheden bød sig for at prøve noget nyt, var vi hurtige til at sige ja. Sagerne i “Ind i mørket” har det tilfælles, at det føles uretfærdigt og frustrerende, at de stadig er uopklarede efter så mange år. Nu har vi fundet ud af, at det godt kan lade sig gøre at finde frem til nye oplysninger i gamle sager – og forhåbentlig betyder den fornyede opmærksomhed også, at nogen derude får lyst til at stå frem med deres viden, starter de og fortsætter.

 -Derudover er vi spændte på, hvordan formatet bliver modtaget, fordi det er en lidt anden måde at lave TV på. Vi er meget glade for resultatet og glæder os til at dele det, slutter de.

Læs også  November byder på bunker af reality

Sebastian Richelsen glæder sig også, og siger:

 -Disse ældre, uopklarede sager er der ingen, som efterforsker i dag, så hvis vi ikke vender hver en sten igen, glider sagerne langsomt ud i glemslen og ind i mørket. Mit håb er, at der kan dukke ny viden op, når jeg mange år efter ser på sagerne med friske øjne. Måske sidder der nogen derude, som ved noget, de ikke havde lyst til at fortælle dengang, slutter han og bliver suppleret af programdirektør hos Discovery Networks Danmark, Pil Gundelach Brandstrup, der siger:

 -“Ind i mørket” har et helt nyt “take” på krimigenren, som vil bringe lyttere fra podcastscenen over til Dplay, mens mere garvede Dplay eller Kanal 5-seere vil kunne glæde sig over et krimiprogram, som forsøger at gøre noget ved uopklarede drabssager på en ny og anderledes måde. Programmet er med til at styrke Dplay’s position inden for krimiområdet samtidig med, at det viser bredden inden for samme genre, slutter hun og løfter dermed sløret for at  serien – formodentligt – også bliver sendt som TV, til dem der stadig ser flow.

Der er premiere den 30. september.