Beforeigners s2 bekræftet

Man skulle næsten tro at det ikke er muligt at fortsætte Beforeigners, efter seriens heldige sæson 1.

Det er dog ikke tilfældet.

Det er idag nemlig blevet bekræftet at serien der er skabt af Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad, instrueret af Jens Lien og med Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen i hovedrollerne er blevet forlænget.

Så er du til “den første norske originalproduktion fra HBO Europe”, er her en – fremtidig – god oplevelse på vej.

“Beforeigners” sæson 2 er nemlig på vej.

Det der med biler er svært når du er født længe før de blev opfundet

Serien, er i følge HBO Nordic, netop så stor en seersucces, bedst understreget af at “de to første episoder af “Beforeigners” er de mest sete episoder af en første sæson nogensinde på HBO Nordic i Norge”, suppleret med et par nomineringer som “bedste norske dramaserie” ved “Seriekritikerpris festen”.

Krista Kosonen er siden blevet nomineret som “bedste skuespiller i en norsk dramaserie”.

Antony Root, EVP Original Programming and Production, HBO Europe, er glad og siger:

 -Vi elskede “Beforeigners” i Norden. Serien har fået en fantastisk respons på tværs af landegrænser, og vi kan næsten ikke vente med at se, hvad Anne og Eilif har i vente for publikum med anden sæson, slutter han.

Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad, er også glade.

De siger:

 -Det var en glæde at samarbejde med instruktør, Jens Lien, og HBO om første sæson, og vi sætter stor pris på at have fået muligheden for at tage fat på et nyt kapitel af “Beforeigners”, slutter de.

Læs også  Viaplay på vej med YA serie

Har du ikke set serien, er det en – slags – SciFi/crime/historisk drama, hvor der – i en nær fremtid – begynder at “indtræffe et nyt fænomen”, hvor “mennesker fra fortiden dukker op i kraftige lysglimt”.

Mindst lige så uforklarligt kommer alle disse mennesker fra Stenalderen, Vikingetiden og slutningen af 1800-tallet.

Og selv om at det ikke handler om indvandrere bliver disse fremmede alligevel kaldt for “fremvandrere”  ( eller “Beforeigners” ), der – for eksempel – er en tidligere (?) skjoldmø Alfhildr Enginnsdottir, der – på eller eller anden måde – ender med at hjælpe Lars Haaland, der er en “udbrændt efterforsker”, med at “opklare Tjuvholmen-drabet”.

På en eller anden ( trejde ?) måde byder sæson 2 så ellers på endnu en usædvanlig sag, nemlig “en 1800-tals-kvinde der bliver fundet brutalt myrdet”.

I bedste stil går det hurtigt op for Lars og Alfhildr, at svaret på gåden skal findes i “andre lande og århundreder”.

Serien der endte med at få premiere på “alle HBOs kanaler i 2019, samt via HBO Max og partner-platforme i USA og Latin-Amerika 2020”, er ydermere solgt til Frankrig, Belgien, Holland, Schweiz og Italien.

Producent er Rubicon TV, der er en del af Banijay Company. 

Executive producers for HBO er Christian Wikander, Steve Matthews og Antony Root.

Læs også  Jørgen Leth tilbage på TV

Her en promo for sæson 1