Høst blev optaget i Gummerup

Dem der bare ikke kan vente på at Marie Bregendahls selvbiografiske gennembrudsroman “En dødsnat”, der er fra 1914 kommer i biografen, kan ånde lettet op.

Optagelserne til filmen baseret på bogen, er nemlig på vej i biografen, her den 21. oktober, næste år.

Og selv om at vi må erkende – aldrig -at have hørt om hverken Gummerup,  Marie Bregendahl eller “En dødsnat”, må man formode at mange fra den tid, finder bogen spændende nok til at de allerede nu har ringet og booket transport til premieren.

Uanset dette, er Høst produceret af produktionsselskabet Motor, der – i følge FilmFyn – har fundet den “perfekte historiske hovedlocation på Vestfyns Hjemstavnsgård i landsbyen Gummerup i Assens Kommune”, med enkelte afstikkere til “Den Fynske Landsby” i Odense Kommune.

Et gæt er at ikke alt på Fyn ser ud som i 1914, men at det er muligt at finde et sådan look på et museum.

FilmFyn har succes med at tiltrække spillefilmsproduktion til øen

Igen.

Filmen er et “stort anlagt periodedrama” som Tea Lindeburg har skrevet og instrueret.

Og nu hvor dem der går i biografen for at se filmen, kan se frem til ( blandt andet ) Flora Ofelia Hofmann Lindahl, Kirsten Olesen, Stine Fischer Christensen, Thure Lindhardt, Lisbet Dahl, Ida Cæcilie Rasmussen, Cyron Melville, Emma Rosenzweig, Jesper Asholt og Albert Rudbeck Lindhardt, har du gættet det.

Læs også  We Cant Go On - en COVID-19 short

“Høst” er lidt af en blockbuster.

I den forbindelse kan dem der går i biografen, se frem til en historie om “livet ( set ?) gennem tre generationer af kvinder på en gård i slutningen af 1800-tallet”.

Den 14-årige Lise, hendes faster og farmor, “der midt i en brydningstid kæmper hver deres kamp med den kvinderolle, de har fået tildelt”.

Lise er den ældste og kommer derfor i skole – væk fra gården – hvilket ikke er heldigt, da hun er “brændende forelsket i en af gårdens karle”, suppleret med den tids ungdommelige “håb, ungdom og ( troen på ? ) en lovende fremtid. 

Desværre går hendes mor “i fødsel”, hvorfor Lise må droppe både skole og karl, og “tage ansvaret for sine mange søskende”.

Filmens handling fortsætter så ellers mens “..timerne går og den smertefulde fødsel tager til i styrke..”, hvor “…både Lise og hele familien indse, at intet bliver som før..”.

Kender du ikke Tea Lindeburg er det her hendes første spillefilm som instruktør og manuskriptforfatter.  

Hun er uddannet på New York University og har været forbi Super16  og så er hun på vej med “Equinox” på Netflix. ( serie )

Fotograf er Marcel Zyskind, mens Jesper Clausen er Production Designer.

Åsa Mossberg klipper.

Og der kom penge fra Det Danske Filminstitut, FilmFyn og DR.

Læs også  Hør her’a! bliver ny Viaplay Original

Interesserede kan læse mere om FilmFyn her.