I disse stream tider

Vi er ret sikre på at Cap-1 og Cap-2 fra Datavideo er helt nye, eller blot ret nye.

Fakta er at vi netop har set en svensk forhandler juble over at de nu igen ( eller for første gang ) kan tilbyde  Datavideo Cap-1, der modsat Cap2 er en SDI løsning.

Og selv om at det stadig er relativt simpelt, er der – stort set ingen – der kan finde ud af at streame, uden at de skal have en halv lastbil med på arbejde.

Det kan Cap-1 gøre noget ved.

Her er der tale om en simpel “dum” konverter, der laver dit SDI signal om til “et video kamera” der via USB3 kan ses som webkamera på både mac og PC.

Og nu hvor der er loop igennem – kunne man – sagtens medbringe 3 computere og 3 Cap-1’s og på den måde streame til hele tre platforme.

Her HDMI versionen der har været til at få fat på i flere uger/måneder

For eksempel YouTube, Vimeo og Facebook, blot for at nævne en tilgang til flere platforme.

Det bedste ved Datavideo’s to nye (?) ( promo videoerne er fra april 2020, altså op til det aflyste NAB2020 ) er at de begge tilbyder embed’ed audio, så det er muligt at bruge audio’en fra HDMI eller SDI, alt efter den løsning du har valgt.

Læs også  Disney+ på vej i renskuret AVoD version

Det er med andre ord muligt at produceret hæderlige lydmiks, i lidt større set ups, og stadig nøjes med den her hvide dims der hverken bliver varm eller som æder hele computerens CPU eller GPU.

Det eneste der ikke rigtigt kan lade sig gøre med de her nye “dumme” Cap-1 og Cap-2 konvertere er at blande flere video kilder sammen.

For at kunne det, er ATEM Mini Pro nok stadig den hotteste løsning.

Omvendt er der forbandet mange ATEM til salg brugte.

Måske de – alligevel – ikke er helt så heldige som markedsføringen påstår.

Skulle du være fristet af de sidste nye konverter dimser fra Datavideo, erkender vi ikke at vide hvem der har dem her i landet.

Omvendt så vi som pointeret at svenske Draco Systems har dem til 3496 svenske kroner for SDI versionen og 2996 svenske kroner for HDMI versionen.

Du kan læse mere om  Cap-1 og Cap-2 fra Datavideo på deres EU site her.