Corona flytter DR januar show

Folk med hang til tømmermænd plejer som bekendt bedst disse ved – dagen efter dagen efter – at se “Sport 2020”, der ikke specielt overraskende kommer til at ligne alle de foregående shows.

Eller rettere det gør 2020 faktisk ikke.

DR har her – 3 måneder før premieren besluttet sig for at flytte “Sport 2020” fra Herning til DR Byen.

Årsagen er oplagt nok at der er stadig er problemer med Corona og at det derfor ikke er muligt at samle flere tusind sportsglade mennesker et og samme sted.

Eller rettere at det fortsat er netop så uafklaret hvad “vi må” til januar, at DR nu trækker stikket, og i stedet for at samle millionerne foran skærmen og de mange tusind i Herning, nu er på vej med en nedtrådt og udkogt version, der – omvendt – sagtens kan lige alle de andre år.

En af sidste års vindere

Nu bare i DRs kulisser i stedet.

Folk der er vant til at hygge max mens de bemærker Jyske Bank Boxen i Herning i baggrunden bliver derfor nødt til at tænke sig til de – som regel – 10.000 feststemte tilskuere, der sammen med MCH, DIF, Team Danmark og Sport One Danmark siden engang omkring år 2000 har afviklet hver år.

Underdirektør Anders Kern Boje, der er ansvarlig for sporten i DR, forklarer:

Læs også  DRs Bedrag kommer igen

 -Trods Corona synes vi stadig, at der er mange store sportspræstationer i 2020, der fortjener at blive fejret. Det gælder for eksempel Viktor Axelsens All England-mesterskab, VM-guldet i banecykling og Søren Kragh Andersens to etapesejre i Tour de France samt ikke mindst de mange frivillige, der hver dag yder en kæmpe indsats i idrætsklubberne rundt omkring i landet. Derfor vil vi ikke aflyse showet. Men i den nuværende situation kan vi ikke forsvare at planlægge et stort arrangement i Herning med et stort publikum, masser af idrætsudøvere og medvirkende, slutter han og bliver suppleret af Team Danmarks direktør Lone Hansen, der siger:

 -2020 har jo på mange måder været et anderledes år – og i høj grad også et anderledes sportsår med udsættelse af OL og utallige mesterskaber. Derfor er det også både ansvarligt og trods alt meget glædeligt, at årets sportsgalla bliver afholdt i mindre version i DR-byen. Jeg glæder mig meget over, at vi sammen med DR fortsat vil fejre de danske atleter og de flotte danske sportspræsentationer, som vi har endnu mere brug for at stå sammen om og glædes over i denne tid, slutter hun.

Anders Kern Boje lover dog at “Sport 2020” stadig bliver en fest, selv om at arrangementet flytter ind i et DR studie.

Man ser næsten ikke kamera og RingLite

Han siger:

Læs også  Ny DR serie om elitebørn

 -Vi er selvfølgelig kede af, at vi ikke kan samles om showet i Herning, som ellers er blevet en fornem tradition. Men vi glæder os til at vende tilbage med et endnu stærkere sportsshow næste år, hvor vi forhåbentlig også kan fejre danske OL-medaljer, slutter han. 

Vi har fundet en video med boksepigen Clara, der sang “Legend”, ved 2019 arrangementet.

Komplet med drone tur rundt om Jyske Bank Boxen i Herning og meget store boksershorts