Ejerne af Miso Film er glade

Nu hvor “Efterforskningen” endelig har fået premiere, er Fremantle helt oppe i skyerne.

Og det er der nok en god grund til.

Deres “The Investigation”, der på dansk hedder “Efterforskningen”, er nemlig et hit på TV2.

Serien, der følger efterforskningen i forhold til mordet på Kim Wall, som den påståede morder netop har erkendt på en anden TV station. ( vist nok ) 

Og nu hvor det er Tobias Lindholm der står bag “Efterforskningen”, kan dem der ikke har set med, glæde sig til et indblik i “..det kæmpe apparat af stædige, hårdtarbejdende og kompetente mennesker, som træder sammen i en så kompliceret sag”.

Tobias Lindholm der har “skrevet historien” ( manus ) er allerede før denne serie kendt for at være “kompromisløs, når det handler om det faktuelle”.

Noget seerne i følge TV2 oplever “Efterforskningen”, der bygger på “…det virkelige efterforskningsarbejde, og rækkefølgen og datoerne for begivenhederne i serien er også tro mod virkeligheden”.

Noget Tobias Lindholm også var tro overfor i “R”, “Krigen” og “Kapringen”.

Centralt i det hele ( i serien altså ) står “virkelighedens Jens Møller, specialanklager Jakob Buch-Jepsen, dykkere og retsmedicinere”, der sammen med Tobias Lindholm har skruet en realistisk ( feel good ) True Crime serie sammen.

Pressen havde mange spørgsmål

Noget de godt var klar over på Fremantle før produktionen gik i luften, mandag.

Læs også  Beforeigners s2 bekræftet

Hvad de måske ikke var klar over, er hvor meget TV2 seerne efterspurgte en omgang “ordentlig true crime”.

Igen.

Tallene taler deres tydelige sprog.

Miso Films nyeste serie havde flotte 748.000 lineære seere, hvilket er 42 procent af alle der havde deres TV tændt mandag klokken 20.00.

TV2s normale “prime time average” er ( i år ) 43 procent mindre, hvorfor serien er årets “største åbning” i 2020.

Ikke overraksende betyder den store seerinteresse af seriens premiere er nummer 1 på netop så mange måder, og at den allerede nu er klar til internationalt salg.

I konkrete tal, løb serien med 46 procent af de 20-60 årige seere, der er TV2s måde at måle seere på.

Peter Bose, CEO & Producer på Miso Film siger:

 -We are delighted “The Investigation” had such a positive impact and resonated with the nation. Tobias Lindholm’s unique take on the series and the way he has balanced the story, makes it one of the most important shows we have ever produced. The performance on TV2 Denmark is also remarkable and we expect the VOSDAL numbers and on-demand ratings to grow even further this week. We are incredibly proud to have honoured the people who strive on behalf of us all for the truth, for justice and for the community.  We can’t thank Tobias and the production team enough, for their meticulous efforts in bringing this story to screen.

Læs også  TV 2 vinder igen på Promax
Flere medvirkende i serien var også med i virkeligheden

Andrea Scrosati, Group Chief Operating Officer, Fremantle, supplerer.

Han siger:

 -It is a great privilege and responsibility for all at Fremantle & Miso Film to be able to tell this extraordinary, compelling and ultimately, tragic real-life story. The unique narrative and approach that Tobias Lindholm and Miso Film have taken in creating “The Investigation” is a perfect example of challenging the status quo of storytelling which is central to our DNA at Fremantle. The amazing overnight ratings in Denmark are a testament to this and I am extremely proud, slutter han.

Produktionen der er produceret af Miso Film for TV 2 Denmark er skabt i samarbejde med Outline Film, SVT og Nordic Entertainment Group.

Andre penge er kommet fra DFI, CPH Film Fund og the MEDIA Programmet.

Indtil videre er det derfor “kun” BBC og spanske Movistar, samt fransk PBS TV og tyske RTL der har købt serien.

Premieren ser ud til at understrege at der flere broadcastere snart melder sig ind i flokken.

TV2s fiktionschef Katrine Vogelsang er også glad.

Hun siger:

 -“Efterforskningen” er en vigtig historie at fortælle for en public service-station som TV2. Her får du en dramaserie om dem, som på samfundets vegne træder til, når det værst tænkelige sker. Seriens persongalleri er de mennesker, der – på vegne af os alle sammen – investerer sig selv for sandheden, for retfærdigheden og for fællesskabet. Det, synes vi, er en både interessant og væsentlig historie at fortælle, starter hun og fortsætter.

Læs også  Exerne er tilbage

 -“Efterforskningen” rydder op i skrøner og er samtidig en vigtig fortælling om et system og et samfund, der virker, og om mennesker, der træder til, når andre er i nød. Tobias Lindholm har lavet en serie om helte, og han har lavet en serie om venskab mellem mennesker. Og vi synes – akkurat som Ingrid og Joachim Wall – at det er på tide at hylde Jens Møller og hans efterforskere for deres arbejde, slutter hun.