DR laver eget bogforum

Enkelte har sikkert bemærket at der i år ingen bogfest bliver afholdt i Bogforum i Bella Center.

Derfor – må man formode – er de fleste bogelskere kede af det, og søger derfor mod deres TV, hvor de – heldigvis – snart kan opleve “en landsdækkende bogfestival”, som DR nu står for, i stedet for bogbranchen og Bella Center.

DR har ydermere ikke “kun” fået fingre i “bogbranchen”.

Størrelsen har nemlig fået fat i “centrale kræfter i den danske bogbranche”, hvilket – vel sagtens – er finere end bare at få fat i branchen.

Uanset dette er DR på vej med “Bogfestival”, der som titlen antyder, er en række (? ) programmer, der alle har fokus på bøger.

De 35.000 mennesker der plejer at kigge forbi den “almindelige” Bogfestival, skal nemlig ikke snydes, vurderer DR videre.

Årets bogforum i Bella Center er aflyst og afholdes i stedet virtuelt på alle DRs flader

DR er således – i weekenden den 7.-8. november – på vej med et utal af “live-begivenheder” og “store mængder af bogstof på alle DR-flader”, der skal være med til at sikre at “læsere, forfattere og resten af branchen alligevel får nogle inspirerende mødesteder, hvor de kan samles om bøgerne i år”, som DR videre skriver det.

Blandt de mange oplevelser, seerne således kan se frem til, er hele “12 timers bog-maraton på DR2”.

Indtil videre arbejder DR således sammen med Bogforum, Dansk Forfatterforening, Danske Forlag, Danske Biblioteker/ Danmarks Biblioteksforening, boghandlere og Litteratursiden.dk, der – ud over TV oplevelserne – byder på “et hav af bogstof på radio og dr.dk og ved live-begivenheder over hele landet”, der – bedst af alt – “gennemføres i overensstemmelse med gældende regler for Corona”.

Læs også  Exerne er tilbage

DR’s direktør for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen, fra den afdeling der har taget bøgerne under armene, siger:

 -DR glæder sig til sammen med hele branchen at samle den danske bogverden og understøtte de mange arrangementer, som danske forlag og kulturinstitutioner er i fuld gang med at planlægge. Ikke mindst er det en stor glæde at kunne være med til at løfte dansk kulturliv i en klemt tid. Men også at inspirere danskere i hele landet, foran tv, radio og på dr.dk, til de allerstørste læseoplevelser og store mængder af underholdende bogstof i en hel weekend. Initiativet ligger i meget fin tråd med DR’s ambitioner om at udbrede litteraturen, forklarer han videre.

 -Med DR’s initiativ får bøgerne den platform, de mangler i år, nu Bogforum er aflyst. Det glæder vi os selvfølgelig over, og vi bakker stærkt op om initiativet. Og så ser vi frem til at kunne samle hele Danmark om litteraturen i gode fysiske rammer til Bogforum 2021, slutter han.

DR er – oplagt nok – ikke alene om at fejre litteraturen dette efterår.

Flere forlag og biblioteker har således også planlagt – lokale – bogfestivaler og begivenheder, der er samlet under www.bogfestival.dk.

Heldigvis er DR venner med alle, hvorfor dette tiltag blot integreres i “DR’s stort anlagte litteratur-fokus”.

Læs også  DR i Aarhus uddanner de unge til at livet

Morten Visby, der er formand for Dansk Forfatterforening glæder sig derfor.

Han siger:

 -Bøgernes verden har helt vildt meget at byde på, og jeg er rigtig glad for, at læserne på den her måde kan stifte bekendtskab med nogle af de oplevelser, den levende danske litteratur kan give. Jeg tror på, at det massive bogfokus denne weekend kan være med til at åbne litteraturen op for rigtig mange mennesker, starter han og bliver suppleret af Lisbeth Langwadt, der er programchef for Aktualitet, Kultur og Dokumentar.

Hun siger:

 -DR2 har tidligere med stor succes ryddet fladen med “Live fra Højskolesangbogen”, hvor tusindvis af danskere over hele landet sang med på 175 højskolesange i løbet af 12½ time. Nu glæder vi os til at gøre det samme for litteraturen og nørde, hylde og diskutere bøger en hel dag på DR2, slutter hun.

P1, der plejer at sende direkte fra “DR-scenen” ved Bogforum, samt P4 og dr.dk kommer således også til at sende live fra “hele Bogfestival-weekenden”.

Slutteligt byder efteråret også på “digitale læringsforløb” i DR Skole, hvor det bliver muligt at “hente forløb med fokus på litteratur og forfatterskaber”.