450K Disney Plus kunder i Sverige

Skulle enkelte være i tvivl om hvilken streamer der vinder dette nordiske efterår, og hvem der taber, er det med stor sikkerhed Disney Plus, mens Netflix taber.

Nyeste tal, der – naturligvis er estimater – ser ud til at understrege at der på 2-3 uger, er op imod 450.000 husstande der betaler for adgang til “Mulan” og “The Mandalorian”.

Antallet er rent faktisk overraskende.

Alene volumen, taler nemlig om en popularitet, der er – om muligt – endnu mere overvældende end et utal eksperter vurderede.

Disney+ der kom til Norden, den 15 september, er dermed – i følge en Mediavision analyse – den hurtigsvoksende streamtjeneste der – med stor fart – er på vej til at blive den 2-3 største streamer i markedet.

Mediavision vurderer at mere end 10 procent af Sverige nu er kunder, og at der hurtigt kommer flere til.

Netflix, brugte – til sammenligning – op imod 12 måneder på at få fingre i det samme antal kunder.

Her et billede fra den kommende sæson 2 af The Mandalorian – promo nederst

Dog i en “anden tid”, hvor svenskerne stadig ikke var vant til nye streamere, der tilbage i 2012.

Marie Nilsson, CEO of Mediavision siger

 -Backed up by a strong brand, such as Disney’s, a new service can rapidly make a significant impact on the market. Most likely, pricing plays a role as well. Disney+ is marketed at a lower price than several, competing, services, starter hun og fortsætter.

Læs også  Streamerne kommer stormende

 -With approximately 450.000 paying households in Sweden at the end of September, Disney+ competes with several of the more popular streaming services in the region. However, Mediavision’s analysis of the third quarter also reveals that Disney’s launch has had little impact on the subscriber figures for other services, fortsætter hun.

 -Disney+ has grown rapidly in the Nordics – proving a solid demand for this type of content. Thus far, the launch of Disney+ has both pushed new households to sign up for their first streaming subscription, and other to add another subscription to their bundle of streaming services. What the consequences will be in terms of household expenditures, or competition, in the long term can merely be speculated upon. It is clear, though, that Disney+ has obtained a strong position in the highly competitive Nordic streaming market, in a very short time, slutter hun.

Som altid er – den generelle vurdering – at det svenske marked minder netop så meget om det danske at det er – pænt sikkert – at vi også her i landet kan formode at mere end 10 procent af landets husstande, nu har investeret i Disney+.

Så der er formodentligt op imod 250.000 danske husstande der har valgt at supplere – eller starte – med denne streamer, siden den 15 september, hvor Disney ankom til Norden.

Læs også  14 vindere på vej mod dig og dit selskab

Analysen fra Sverige er baseret på 3000 respondenter mellem 15 og 74, hvilket gør den “repræsentativ”.