Nyt 422fps 4K freefly kamera

Rygterne er mange og det er langt fra sikkert at de alle passer.

Omvendt må man formode at nogle af dem, bare indeholder et gram sandhed.

Er det tilfældet, vil vi løbet af idag ( om cirka 7 timer ) kunne opleve det ultimative drone kamera, der – i følge rygterne – skulle ende med at blive et ( op til ) 1000 fps kamera, der kan optage 4K RAW i 4:2:2. ( Free Fly har opdateret deres site med de korrekte oplysninger, da rygterne åbenbart gik amok )

Det ser ud til at vi kan glæde os til et par flyveture ved premieren senere

Som du har gættet det, det langt fra tilfældet at kameraet bliver så vildt.

Og så alligevel.

Det bliver pænt vildt og kunne optage i op til 422fps i 4K RAW, i det som Free Fly kalder for Compressed Bayer RAW, der må være en af de begreber de forklarer ved premieren, i morgen.

Omvendt, er der allerede et par videoer ude der ser ud til at vise nyheden monteret på en af FreeFlys store droner, og et Slow Motion klip, der må formodes at være lavet med et Wave Camera, som det fremgår af det site, Free Fly lynhurtigt har etableret, nu hvor nyheden er lækket.

I den forbindelse er der flere – interessante – detaljer.

Kameraet kommer som eksempel med et “Locking Sony E-mount”, der dog ikke betyder at du kan bruge auto-fokus, da der ingen elektronik er i mount.

Læs også  4 skærme på 19 tommer
Det ligner en tidlig prototype med (?) Canon mount og alt for kort FFL til sensor

I den forbindelser er det på sin plads at pointere at selvsamme rygter mener at vide at der bliver tale om et S35mm kamera, eller et kamera med en APS-C CMOS. ( bekræftet )

Igen.

Du vil kunne se det hele i løbet af i morgen, hvor FreeFly streamer sidste nyt ( den officielle lancering ) af nyheden, som vi faldt over i Brasilien.

Vil du se med, skal du herhen.

Du kan naturligvis også bare besøge Free Fly Systems site, hvor alle specs nu er oppe.

Siden finder du her.

Er du til et sådan kamera kan du brænde 2TB af på ( cirka ) 150 sekunder ), der – foldet ud – bliver til 39 realtids minutter i 4096 x 2176, @ 422fps. 

Her mere flyve – igen uden fokus træk

Bit rates er op til 8GBit/s for dette kamera, så det er også den ( fremtidige ) maksimale “optage kvalitet”, der – må man huske – er 422fps og ikke 24-25fps.

Konkret max bliver 6.84Gb/s ved 422fps i 4K ( 4096 x 2176 ) Compressed Bayer RAW.

Kan du leve med 2K DCI ( ish ) kan kameraet optage i op til 1462fps, i 2048 x 1088.

Det brænder så 2TB  af på 45 realtids minutter, som vi gætter er ( cirka ) 200 sekunders realtids optagelse.

Kameraets fordele som almindeligt SloMo hus er oplagte

Konkret optages der her i 5.92Gb/s ved 1462fps i 2K ( 2048 x 1088 ) Compressed Bayer RAW

Igen.

Læs også  Mens vi venter - kunne vi jo streame

Nyheden er – åbenbart – lækket så meget at Free Fly Systems helt har opgivet at holde noget hemmeligt, hvorfor både pris og alt anden er ude nu.

Uanset dette, kan du sikkert stadig finde andre nyheder om kameraet på deres twitter account, her.

jamen, hvad er prisen så, tænker du sikkert.

Det ender såmænd på 11.000 dollars for 2TB modellen der kommer den 18. november i et “batch” på 20 styks. Der bliver produceret 30 til, der kommer til december og så kommer der 50 til i midt februar 2021.

Så skal du have fingre i en af de første 100 af slagsen, gælder det nok om at være pænt hurtig.

Blot for en god ordens skyld, er Free Fly sitet om Wave kameraet så fuld af fejl, at der sagtens kan have sneget sig enkelte ind her også.

Her et par videoer der understreger hvor spændende nyheden er, der – forresten – er udstyret med en 4:3, hvilket burde betyde at Anamorfic er en ( fremtidig ?) mulighed