Projektorer løber fra LED skærme

Panasonic, der sådan går og producerer et par 3-chip DLP-laser projektorer, har målt lidt på udviklingen, og kan konstatere at deres projektorer løber fra LED løsningerne.

Ikke overraskende, da der – såmænd – er en masse fordele ved at bruge projektorer i stedet for LED.

Specielt – fortidens – mange udendørs arrangementer, hvor flere end (?) 50 mennesker samles og kigger på flotte visuelle løsninger, har oplevet at LED bare ikke kan hvad projektorer kan.

Desværre ved vi alle at det er forbudt at forsamles for tiden, hvorfor vi ikke ligefrem kan sige at der er mange “lys skulpturer” derude i disse dage.

Omvendt har vi så lidt mere at glæde os til.

Når Panasonic sådan ligefrem foretager analyser af projektor vs LED markedet, hænger det sammen med at mange såkaldte sceneudlejningsfirmaer, jo løbende er nødt til at kigge på – ikke så kreative detaljer – nemlig dem der handler om penge.

Og selv om at det måske heller ikke kan overraske, ser en ny Panasonic white paper analyse ud til at kunne “bevise” at projektorer er en bedre forretning end LED skærme.

Årsagerne er flere, herunder de “kreative, kommercielle og operationelle fordele”, som – blandt andet – AED Group i Belgien og STS Communication i Italien kan tale med om.

Læs også  Nyinvesteringerne i broadcast udstyr

Panasonic selv har fokus på deres RQ50K-projektor, der er en high output løsning, med 50.000 lumen lys, der med sin 3 Chip DLP enhed skaber lækre billeder i op til 4K.

Og det i 20.000 timer i træk, uden at pærer eller pixels skal udskiftes.

Alt sammen noget disse “..europæiske sceneudlejningsfirmaer..” ser som en oplagt fordel, da “…projektorer er nemmere og mere omkostningseffektive at betjene, og at billedydelsen og strømforbruget er lige så god eller bedre end med LED-pendanter..”.

Og så åbner “..projektorerne op for flere kreative løsninger med mulighed for lettere at skabe flydende skærme, skabe forskellige skærmformer og skalere opløsningen og lysstyrken på billeder, så nærbilleder bliver muligt..”.

Thomas Vertommen, europæisk produktchef hos Panasonic Business, forklarer:

 -LED-skærme har domineret markedet for videovægge og scenebaggrunde, fordi billedets lysstyrke og kontrast er suveræn, men med lanceringen af Panasonic RQ50K er tendensen hurtigt begyndt at vende. Sceneudlejningsfirmaer har hurtigt indset, at der er tale om en game-changer, der tilfører helt nye kommercielle og operationelle fordele, billedydelse og kreativ fleksibilitet, der overgår LED-skærmene, starter han og fortsætter.

 -Rapporten identificerer og fanger for første gang de mange fordele ved brug af projektorer og beskriver, hvordan teknologien ændrer dynamikken i at skabe kreative scenebaggrunde på tværs af live events og TV produktioner, slutter han.

Læs også  PTZ er det nye orange

Det er muligt at læse hvordan her, hvor du lige skal igennem en registrering, før du får lov til at læse med.