Discovery Networks Danmark bliver elektrisk

Der er sikkert rigtigt mange der stadig ikke kender “den elektriske motorsportsserie Pure ETCR”, der – som du har gættet det – er racerløb med elektriske biler, i stedet for de “konventionelle” med benzin eller diesel motorer.

Fordelene ved elektriske biler er – som vi forstår det – at det rent faktisk er muligt at putte flere hestekræfter ind på mindre plads, der – ovenikøbet – vejer mindre.

Eller også er det omvendt.

Det kunne tænkes at du kunne få svaret på om det er det ene eller det andet, nederst, hvor premiere streamen fra i fredags, kan genses, eller opleves for første gang.

Det var nemlig i fredags sløret blev løftet for at Dplay og 6’eren, bliver den nye – elektriske – hjemmebane for Pure ETCR.

Klassen (ETCR ) er den første “hel elektriske” Touring-serie, hvor alle biltyper er inviteret, så længe at de er såkaldt hel elektriske.

Planen skulle være at sende fra et kæmpe stort mobilt studie hver gang der køres ræs

Og selv om at det er lettere uklart, er det vel pænt oplagt at flere fabrikker må formodes at være direkte eller indirekte involveret i dette mesterskab, nu hvor de god lige vil sælge et par elektriske biler.

Uanset dette, står Dplay og 6’eren foran den første sæson af Touring-mesterskabet Pure ETCR, der går i luftende engang i november.

Læs også  Mere ræs på Viaplay

I bedste stil, er Pure ETCR ikke som enkelte måske formodede et “konventionelt” racerløb, på en racerbane, hvor bilerne kører og den der kommer først vinder.

Tværtimod er der tale om – lidt af – et show off, hvor der både køres på “gadebaner” og “permanente racerbaner”.

Derfor vil der også både være såkaldte “knockout løb” og mere konventionelle løb, der slutteligt – ender med en finale, hvor vinderbilen udråbes til vinder sammen med kørerne.

Det hele blev så ellers præsenteret i fredags på Rådhuspladsen, i et format der blev streamet ud til hele verden, med Neil Cole som vært.

Som du kan se nederst inkluderede streamen præsentation af de medvirkende bilmærker, biltyper og kørere.

Som vi er orienteret blev streamen ikke sendt som TV, men kun på www.pure-etcr.com samt på størrelsens Youtube-, Facebook- og Twitter -kanaler.

François Ribeiro, Chef for Eurosport Event, Pure ETCH promotor siger.

 -Vi er meget glade for at kunne annoncere den første af vores store tv-aftaler for Pure ETCR i 2021. I Danmark har vi et land med en fast forpligtelse om en bæredygtig fremtid – noget, der matcher filosofien bag Pure ETCR – og med Discovery har vi en partner, der er vant til at sende sport af højeste kvalitet til et stort publikum. Dette er den første af mange fantastiske aftaler, der bliver annonceret i de kommende måneder, da vi sigter mod at fremvise Pure ETCR for et globalt publikum i 2021, slutter han og løfter dermed sløret for at denne form for motorsport bliver sendt på et utal af Discovery Network kanaler, rundt om i verden, i 2021.

Læs også  Telia i krig med Discovery Networks

Første løb, køres i den forbindelse i Adria, Italien, den 14.-15. november, hvor dem der kigger med, kan danne sig et billede af hvor hurtige disse el-biler rent faktisk er, og om det er værd at se på denne – næsten – lydløse sport.

Christian Thye, Sportsdirektør hos Discovery Networks Danmark, glæder sig i hvert fald, og siger:

 -Vi er meget begejstrede for Pure ETCR, og hvad det kan bringe til vores portefølje. Det er fantastisk for Danmark, at en international motorsportsserie lanceres i København, og vi ser meget frem til at dække Pure ETCR i 2021 på 6eren og Dplay, som supplement til vores fokus på motorsport, slutter han og hentyder til at Discovery Networks Danmark også også – blandt andet – sender TCR Denmark, samt Le Mans, FIA World Rally Championship og den elektriske serie Formula E.

Her lanceringen fra i fredags.