Nyt Panasonic hus på vej

Rygterne i de sidste par uger har talt om at der er et nyt kamera på vej fra Panasonic.

Og nu hvor Nokishita-C, der plejer at være et udemærket sted at høre om de nyeste – altid sande – rygter, har både billeder og specs, på nyheden, formoder vi at den snart bliver officiel.

Indtil da, er nyheden om Panasonic Lumix BGH1, naturligvis blot rygter.

Spændende rygter.

Prisen der skulle ende på 1997 dollars, må formodes at blive til – omkring – 18.500 kroner her i landet, med moms og det løse.

For det beløb for du så – hvis rygterne er sande – fingrene i et 10.2MP LiveMOS sensor kamera, der kan optage i op til 51200 ISO.

Kameraet er et 4K DCI kamera, der – default – optager i 10bit 60p.

Det er dog muligt at optage i “Variable Frame Rate”, ganske som at kameraet er “anamorphic lens compatible”, med 24P og det hele.

Dette skal – formodentligt – ses i lyset af at der bliver tale om et “MFT lens” kamera, hvor alle de ( Panasonic ) MTF objektiver, der allerede er investeret i, nu kan bruges på denne nyhed.

Der er indbygget blæser, hvilket tyder på at huset bliver varmt, selv under “normal drift”, og så kan der optages i “V-Log L”, som vi gætter på at er en slags “light version af V-Log )

Læs også  Live TV via rygsæk amok i 2020

Der optages internt i 4K DCI i ( op til 400Mbit/s 4:2:2 10-bit ALL-Intra i container formatet .MOV ) eller i 200Mbit/s i 4:2:0 10bit LongGOP/H.265/HEVC i en .MP4 container.

Og så skulle der være indbygget “Dual ISO” i de enkelte “optage kvaliteter”.

Som eksempel ISO160/800 i “Normal”.

ISO400/2000 i V-Log L.

ISO320/1600 i HLG, og endelig ISO160/800 i Cinelike D2 eller V2

Specielt Anamorphic delen er endog meget spændende.
Her tilbydes brugerne en opløsning på 3328×2496 i 4:3 i op til 400Mbit/s i 4:2:2 10-bit ALL-Intra.

Kameraet vejer 545 gram, og er – som det fremgår af billederne – udstyret med et kæmpe (?) RJ45 stik, hvilket tyder på at det både kan fjernstyres og bruges til IP baseret produktion.

Igen.

Det hele er fortsat rygter.

Så der kan rent faktisk nå at ske ændringer, før huset lander på markedet.

Panasonic BGH1, forventes det til trods at lande på markedet den 19. november, hvilket ligner det klassiske jule salg/ sidst på året afskrivnings tidspunkt.

Dem der allerede er på Micro Four Third formatet står dermed potentielt foran lidt af en godbid, da huset ser ud til at performe flot.

Med det forbehold at det gør deres allerede indkøbte huse jo – sådan set – også.

Igen.

Huset her, er helt nyt, fylder meget lidt, og kan – formodentligt – bruges til alt fra droner til remote produktion.

Læs også  Det er så idag DC-GH5M2 kommer

Specs er i hvert fald spændende og kunne sagtens tænkes at være det kamera der ender med at blive til “video kameraet”, mens de allerede indkøbte spejlløse huse så bliver til “fotografi apparater”.

Produktionsmiljøet kan slutteligt – potentielt – glæde sig til et “cine kamera” der er udstyret med ( PoE+ ) RJ45, og som derfor ( måske ) ender med at kunne bruges til streaming og eller IP baseret ( remote ) produktion.