Forårets Absolute Fællessang er tilbage

DR og dermed flow TV’s største hit og – på flere planer meget overraskende – serie, er ikke – som DR drama sikkert ellers håbede på, DR drama.

Det er derimod formatet “Fællessang – hver for sig”, som mange der stå TV i foråret burde kende, da det var et at dette Corona års mest sete nye formater.

Og nu hvor formatet vender tilbage, kan alle der har tid fredag aften, eller resten af ugen på DRTV, se med når Mads Steffensen og Phillip Faber byder op til “Fællessang”.

Konceptet “Fællessang – hver for sig”, der som bekendt havde premiere tilbage i foråret, bød dengang på en “ny måde at synge sammen og være fælles på i en tid, hvor rigtig mange sad hjemme hver for sig grundet corona”.

Og nu hvor formatet viste sig at fungere som koncept, er det altså tilbage i fuld styrke.

Indtil videre dog kun med “ni programmer”, der omvendt – og i følge DR – fortsat skulle appellere til “..seere i alle aldre og ( i ) alle dele af landet..”, der “..sang med, da landet lukkede ned”.

Noget landet vel sagtens stadig er.

Det skal i den forbindelse blive spændende at se om seerne er parate til at streame formatet denne gang.

“Fællessang – hver for sig”, havde – som eksempel – blot 10-11 procent streamere og 89-90 procent seere, der så med på flow i marts og i april.

Læs også  Honour fortsætter på Viaplay

Uanset dette, kan dem der vælger at kigge med, blandt andet glæde sig til “..skumrings- og efterårssange som “Nu falmer skoven trindt om land”..”. Og, “..når vi når julemåneden, er vi et sted, hvor den danske sangtradition står allerstærkest, da er det en helt unik skattekiste af sange, vi kan vælge fra…”, understreger Phillip Faber og fortsætter.

 -Det giver også mulighed for at synge sange, der ikke var mulighed for i foråret.

Phillip Faber, er for dem der ikke så med, chefdirigent for DR Pigekoret.

Formatet er denne gang udviklet til at være sådan lidt geografisk.

Det første program, på fredag er således “fynsk, hvorfor Marstals Småborgerlige Sangforenings sømandskor kommer til at synge for.

Og nu hvor Kim Larsen har boet på denne ø, vil udsendelsen også indeholde sange af denne artist.

Blandt de mange “gæstestjerner som synger sammen med hele Danmark”, kan interesserede se frem til Claus Hempler, Medina, Shaka Loveless og Jørn Jeppesen.

De ni programmer bliver sendt fra den 23. oktober og frem til den 18. december.