TV2 tager fat

Det er som bekendt ved at blive efterår, og dermed tid til at blive inde og se TV.

Noget det har knebet lidt med, i hvert fald i tilfældet TV2, der – normalt – plejer at løbe fra alt og alle.

Nu viser det sig, at TV2 “bare” har holdt lidt igen, hvilket understreges med at “Sygeplejeskolen” nu er tilbage.

Og mens DRs drama – som tallene viser det – har endog meget svært ved at holde på selv faste DR1 seere, banker “Sygeplejeskolen” snart alle andre af banen.

Formodentligt også denne gang, hvor vi nu er nået til foråret 1953. 

Som tidligere er det stadig kun Charlie kunder, serien er tænkt til.

fotocredit: Mike Kollöffel/TV2

Omvendt, er den ( omkring ) halve million seere der følger/fulgte serien på den kanal nok til at serien nu allerede fra premieren vil være til at finde på TV2 Play, hvor den i følge TV2 “er vokset kraftigere på TV2 Play”.

Tilbage på TV2 Charlie, følger “Sygeplejeskolen” den nu snart faste tradition med omkring 500.000 seere til stationen der – ellers kun sjældent – har så mange seere til andet end drama.

En trend det blev sat igang tilbage i 2017, med “Mercur”, der med op imod 450.000 seere i snit, viste vejen for fremtiden med drama på den kanal.

Læs også  Canon ude med heftig ny firmware

Senest har kanalen sendt “Sommerdahl”, der fik andre 500.000 til at kigge med.

Nu er det så blevet tid til “Sygeplejeskolen”, der er nået til sæson 3 og de tidlige 50ere.

fotocredit: Mike Kollöffel/TV2

Og før du begynder at ærgre dig over at det så sikkert er slut, så er det ikke tilfældet.

Sæson 4 er allerede på plads.

Den skal bare optages.

Seriens hovedforfattere, Claudia Boderke og Lars Mering, og producent Senia Dremstrup, siger:

 -Det har været både underholdende og udfordrende at videreudvikle serien gennem flere sæsoner. Underholdende fordi vi har fået mulighed for at dykke ned i flere af karaktererne og fået chancen for at planlægge, hvad skæbnen byder dem i det lange løb. Udfordringen er hele tiden at give seerne det, de glæder sig til, samtidig med de også skal overraskes. At skrive videre på serien har givet os mulighed for at blive inspireret af, hvordan skuespillerne og instruktørerne har formet karakterne og universet. På den måde påvirker alle funktioner hinanden i et kreativt økosystem, starter de og fortsætter, i en slags fællesudtalelse.

 -Vi synes, vi er lykkedes med at skabe en serie, man både bliver rørt over og griner af, og selvom den udspiller sig i 1950’erne, føles den vedkommende. Flere af temaerne i ‘Sygeplejeskolen’ er stadig aktuelle og giver genlyd i den tid, vi lever i i dag, og kan forhåbentlig være med til at fremme en god debat hjemme i stuerne. Det, vi er allermest stolte af, er, at den rammer så bredt. At både yngre og ældre seere har lyst til at følge med. Der er ikke noget bedre end at lave noget, som mange har lyst til at se, slutter de.

Læs også  De ældste seere bestemmer

Blandt de mange oplevelser seerne kan se frem til er en ny kirurg og overlæge, der ankommer til Fredenslund.

Som tidligere står eleverne i sæson 3 ydermere også foran “en krævende tid på Fredenslund”.

Det er blevet tid til “et nyt hårdt semester på operationsgangen”, mens “arbejdet på sygehuset med svære patienter, nattevagter og eksamener” også skal passes.

Og så er 3. sæson som pointeret også den hvor “den nye kirurg og overlæge doktor John Neumann” kommer til Fredenslund.

“..Hans selvsikre attitude og liberale tilgang til de herskende normer får ham hurtigt på kant med en frustreret doktor Neergaard…”.

Specielt nu hvor “..doktor Neumann og Nina Neergaard en fælles fortid fra hospitalsskibet Jutlandia..”.

Ellers står “..Anna midt i sit livs dilemma..”, hvilket kan oversættes til at hun er i tvivl om hun skal tage til Canada og dermed Erik, eller fortsætte med at date “jazzmusikeren Ole”.

Bjørn “..balancerer på kanten af egen moral…”, da han “på grund af de mange nattevagter har han svært ved at følge med fagligt og føler sig tvunget til at tage farlige hjælpemidler i brug…”.

Det bliver med andre ord meget dramatisk når der er premiere på “Sygeplejeskolen” sæson 3 den 1. november på TV2 Charlie og TV2 Play.

fotocredit artikel top:
Morten Bengtsson/TV2

Læs også  Filmproduktion går i stå