Den næste Rome serie er på vej

ITV har i Italien rodet lidt med historien og er kommet frem til at “Romulus” er netop hvad en række broadcastere havde brug for.

Og selv om at det kan undre, er denne – delvist dubbede – 10 episoders serie pludselig gået hen og blevet et hit hos netop så mange indkøbere at vi må formode også snart at kunne sige hej til “Romulus” her i landet.

Produktionen, der – som vi er orienteret – er et forsøg på at kigge på tiden op til Romerne begyndte at gå amok i Sydeuropa, konkret startende 800 år før vores tidsregning ( hvis nu serien skulle gå hen og bliver forlænget ) 

Her er Romulus og hans tvilling Remus en del af en handling der inkluderer alt det du forestiller dig skete dengang.

Og selv om at Italien – måske – ikke er det mest oplagte sted at sende sådanne produktioner hen, så kunne man forestille sig at det hænger samme med at der er dejligt varmt der, det meste af året, hvorfor skuespillere ikke behøves at have så meget tøj på.

Der er stort set intet ude om “Romulus” serien ud over at den er blevet solgt til 44 lande

Det hele er så ellers endt med at ITV endte med store planer om at sende denne serie flere steder hen, i blandt andet til England.

Læs også  Kaspar Munk på HBO Nordic

Derefor har de været ude og shoppe den lidt rundt.

Og det er her det bliver morsomt.

Ingen har jo rigtigt set sådan en “romer serie” siden “Rome” ( der var et HBO og BBC produktion ). Det endte med at storhitte på netop så mange markeder at en række indkøbere – åbenbart – stadig kan huske den serie.

Det har så ellers resulteret i at “Romulus”, længe før premieren blev købt af 44 territorier, hvilket – selv for denne type produktion – er voldsomt.

Deutsche Telekom har købt den til Tyskland.

MoreTV dækker Rusland, mens Cosmote sørger for at den kommer til Grækenland.

Serien, der kunne kaldes for “the story of the foundation of Rome” kommer naturligvis også til Italien hvor det er MagentaTV, der sender serien på deres SVoD tjeneste.

Og nu hvor Australske SBS og HBO Europe også har investeret har du gættet det.

“Romulus” er formodentligt den absolut største produktion, du absolut intet har hørt om i år.

Tilbage i England, hvor ITV vist hører mest til, er Sky Atlantic hoppet på serien, mens Now TV får lov til at sende den i Italien ( før/samtidig med MagentaTV ?)

Uanset dette er der ( italiensk ) premiere den 6. november, hvilket kunne betyde at alle markeder og dermed også HBO Europe ender med at kunne sende serien i år. ( op til jul ?)

Læs også  Xee lukker og slukker for 29

Producent på serien er ITV Studios lokale italienske selskab Cattleya, der har skabt serien sammen med Sky og Groenlandia.

Det hele starter i den forbindelse ved Tiber floden, 800 år før vores tidsregning, hvor det meste handler om mad, natur og formering.

Men – sjovt nok – også om magt, skæbner og guderne, og lidt til.

Herunder kvinder ( en kvinde ) der skaber hendes eget samfund, der – engang senere – ender med at blive til det Romerrige vi kender i dag. ( cirka )

Det skulle efter sigende være – næsten bekræftet – at serien får en sæson til, selv om at den ikke er bestilt endnu.

Salget er omvendt gået så godt at det burde være ret sikkert at der kommer en sæson 2.

Her et par promoer for serien, hvor sproget lyder til at være en afart af italiensk og latinsk.