Aja nu også en del af SRT Alliancen

Det er lidt sent Aja bliver en del af SRT Alliancen.

Omvendt ser det ud til at Aja netop i disse dage, bruger denne potentielt “stille periode” til at tjekke op på alliancer, nu hvor der ikke sker meget ude i mijøet.

Derfor har Aja meldt sig ind i SRT Alliancen, der har fokus på low latency video streaming igennem netop SRT Protokollen, der er en slags “open source” protokol, udtænkt af Haivision.

Haivision, der oprindeligt havde den ide at alle skulle kunne bruge SRT, eller the Secure Reliable Transport Alliance protocol, er dermed blevet et medlem rigere, da “Aja ser deltagelsen i SRT, som en ..”extension of Aja’s mission to meet increasing customer demand for secure, reliable streaming video pipelines across a host of industries”..

Aja’s president, Nick Rashby, forklarer:

 -SRT and the SRT Alliance are more relevant than ever as organisations, businesses and institutions around the world have embraced remote working and production in 2020. Connecting with employees, customers, students, and other audiences on a global scale via video requires a secure and reliable transport mechanism, which is why we’ve built SRT support into Bridge Live, starter han og hentyder til deres top model til streaming.

Han fortsætter:

 -We’re thrilled to join this growing alliance of technology innovators who share our passion for enabling more efficient, affordable live streaming workflows that answer modern security and reliability demands, slutter han.

Læs også  Hvis du nu alligevel kun arbejder i 8K

Som pointeret er det lidt sent Aja melder sig ind.

Der er allerede nu 400 medlemmer i SRT Alliancen.

Jesús Suso Carrillo, director SRT Alliance, Haivision er dog stadig glad for at Aja også er med, nu.

Han siger:

 -With support for the SRT Alliance continuing to grow, Aja is joining an industry movement to improve the way the world streams video, starter han og fortsætter.

 -We’re pleased to see Aja adopt the SRT protocol into their new solution to deliver its customers a best-in-class streaming experience, slutter han.

Det er i den forbindelse ikke den eneste “alliance” Aja har meldt sig ind i, her i oktober.

Tidligere på måneden valgte Aja at blive en del af “the Panasonic Kairos Alliance”, da deres IP ST 2110 Mini-Converters nu er absolut kompatible med netop Kairos Live Production Platformen.

Nick Rashby, fortsætter:

 -As remote production continues gaining traction in 2020, IP solutions are critical for ensuring production crews are able to control equipment from any location and collaborate at safe distances. Aja’s partnership with Panasonic around Kairos further improves IP workflows for live production, with our powerful fleet of IP Mini-Converters for bridging HDMI and SDI with IP fully integrated with Kairos and Panasonic’s live switching platform, slutter han og bliver suppleret af Kageyuki Kenny Fujimoto, lead manager of Kairos Alliance, Panasonic Corporation.

Læs også  5G til din Aviwest

Han siger:

 -Kairos is an IP native system and it is a key factor for Kairos that it seamlessly connects with baseband systems. We are very happy to have a partnership with Aja. The IP Mini-Converters from Aja give customers very efficient I/O for our ST 2110 native system. Their high usability makes it ideal for live production or remote production with Kairos, slutter han.

her en promo for Aja’s high end streaming produkt Bridge Live

BRIDGE LIVE from Aja Video Systems on Vimeo.